Hoe verloopt volgend academiejaar op jouw campus?

Thomas More startte het academiejaar 20-21 in code geel met een uitgekiende combinatie van online en 'on campus'. Deze opstartfase was cruciaal want zo konden docenten en studenten elkaar live ontmoeten. Helaas, moesten we vanaf vrijdag 30 oktober op alle campussen en lesplaatsen van Thomas More onze organisatie aanpassen volgens code 'lockdown'. Vanaf 25 april mochten de studenten weer meer op de campus mogen komen a rato van 1 dag per week. Op 9 juni kondigde de overheid aan dat het academiejaar 21-22 in code groen zal starten als de coronacijfers gunstig evolueren. Tot dan blijven de bestaande maatregelen en de huidige examenregeling, ook voor de in tweede zittijd, behouden.

Update coronamaatregelen  |  9 juni 2021

Wat is er beslist voor het huidige academiejaar?

  • De huidige examens en de examens in tweede zit worden georganiseerd volgens de bestaande maatregelen, dus zoals vorig jaar of in januari. 
  • Ook alle andere maatregelen blijven behouden. Dit betekent: mondmasker dragen op de campus, verplichte looprichting volgen, regelmatig de handen ontsmetten, afstand houden (anderhalve meter). De bezettingsgraad van de campus blijft voorlopig beperkt tot 20 procent.
  • Activiteiten zoals proclamaties en infodagen kunnen op de campus doorgaan mits toepassing van de vereiste veiligheidsprotocollen. 

Wat is er beslist voor volgend academiejaar? 

  • Het academiejaar 21-22 start in code groen als de cijfers gunstig blijven evolueren. Zo goed als alle personeelsleden en studenten zullen dan gevaccineerd zijn. 
  • Vanaf half september zijn er dus in principe geen speciale coronamaatregelen meer. 

Betekent dit dat je vanaf september altijd les zal hebben op de campus? 

  • Neen. Tijdens corona hebben we geleerd dat afstandsonderwijs ook voordelen heeft. Online of hybride lessen zijn blijvers.  
  • We starten wel met zoveel mogelijk fysiek onderwijs op de campus om community-vorming en direct persoonlijk contact met docenten en medestudenten te bevorderen. 

Nog even op de tanden bijten dus, afstand houden en voorzichtig blijven en we gaan een fantastische zomer tegemoet met perspectief op een normaal leven en een normaal schooljaar. 

#wearemore

Laat ons elkaar zoveel mogelijk helpen om dit moeilijke academiejaar in schoonheid af te ronden. Dankzij de vaccinaties is er goede hoop dat het leven en het onderwijs straks weer een normaal verloop kennen. Weet dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd terecht kan bij je docenten, de studentenbegeleiders en bij je medestudenten.

Ik ben student of medewerker, waar vind ik de laatste updates over de COVID-19 maatregelen?

Studenten vinden alles overzichtelijk op het studentenportaal.
Medewerkers vinden alle updates en info op het intranet

Waar kan ik terecht met al mijn andere vragen?

Voor alles wat met je studentenleven te maken heeft, en niet direct met je opleiding, kan je terecht voor onze Stuvo-medewerkers. Vragen over betalen, een fiets huren, sport en cultuur, hulp bij het studeren of persoonlijke problemen … Stuvo is vanaf september ook vaak beschikbaar op de campus. Maak een afspraak via thomasmore.be/maakeenafspraak.

Nog geen idee wat je wil studeren?

Misschien kunnen we je op weg zetten? Check onze hulp bij studiekeuze.