Hoe start het academiejaar op jouw campus? Waar en hoe krijg je les?

Vanaf 21 september komen al onze studenten weer op de campus. En als eerstejaarsstudent heb je natuurlijk een streepje voor, dat spreekt vanzelf. Hoe pakken we dit aan? Wel, Thomas More kiest voor een uitgekiende combinatie van online en 'on campus'. Je komt dus zeker regelmatig in het les- of praktijklokaal, maar niet de hele tijd en altijd in alle veiligheid. Via streaming zal je de lessen ook thuis goed kunnen volgen, en in onze 'hybride' klaslokalen gaan we nog een stapje verder. Dankzij tweewegscommunicatie kan je live al jouw vragen stellen, ook als je niet ter plaatse bent. Je mag dus gerust zijn: je zal niet het hele jaar op je kamertje aan je scherm gekluisterd zitten. Er zal tijd en ruimte zijn voor echt contact en voor echte ontmoetingen. Ook als het jouw beurt is om thuis les te volgen, hoef je niets te missen. Dus welkom!

 

Om deze video te zien dien je advertentie-cookies te accepteren.


In welke corona-kleurcode start Thomas More?

De laatste updates over de corona-code vind je hier

Ik ben student of medewerker, waar vind ik de laatste updates over de COVID-19 maatregelen?

Medewerkers vinden alle updates en info op het intranet. Studenten vinden alles overzichtelijk op het studentenportaal.

Ik ben een nieuwe student, waar en wanneer word ik verwacht?

Het academiejaar start officieel op maandag 21 september, maar de meeste opleidingen organiseren onthaaldagen vanaf 14 september. Dit academiejaar zijn de onthaaldagen een mix van activiteiten op de campus en (verplichte) online infosessies. 

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor een volledige opleiding kan nog tot 30 september 2020, maar natuurlijk doe je het best vroeger, want anders heb je al veel gemist! Je kan ook nog later inschrijven, maar dan is het niet meer gegarandeerd dat je alle opleidingsonderdelen nog kan opnemen.

Online of on campus: je hoeft niets te missen!

  • Alle studenten kunnen, naast (voornamelijk theoretisch) afstandsonderwijs, lessen op de campus volgen. Iedereeen heeft recht op contactonderwijs.
  • We focussen op activerende contactmomenten waarbij je op een actieve manier de leerinhouden verwerkt. Natuurlijk ligt de focus ook op praktijk en het inoefenen van technieken.
  • We combineren contact- en afstandsonderwijs via streaming of hybride klassen:
    • we streamen lessen in aula's of in lokalen met een mobiele streamingset: als je niet op de campus bent, kan je de lessen volgen via ons videoplatform Kaltura en via chat kan je vragen stellen aan de docent;
    • in onze hybride klassen gaan we verder dan streamen. Je neemt deel aan de les via Teams Meeting of NewRow (virtual class). Je kan dus ook van thuis uit in interactie gaan met de docent en live vragen stellen. Deze tweewegscommunicatie  is echt de top en voelt heel natuurlijk aan zowel voor de docent, de studenten in de klas, als voor de studenten thuis.

Op deze pagina lees je meer over de laptop die je hiervoor nodig hebt.

Wat is de verhouding tussen online en on campus?

Dat hangt van je opleiding af en van de opleidingsfase. Sommige opleidingen hebben nog net iets meer praktijk dan andere en als eerstejaarsstudent zal je meer op de campus komen dan een laatstejaarsstudent, omdat je de school, de campus en de opleiding nog moeten leren kennen. Ook als je een graduaatsopleiding volgt, kom je vaker op de campus, omdat jouw opleiding nog praktijkgerichter is dan een bacheloropleiding. Maar elke student zal de kans krijgen om van het echte studentenleven te proeven!

Is het veilig op de campus?

Ja. We kiezen voor het consequent toepassen van de regels van social distancing in combinatie met het dragen van mondmaskers en een strikte handhygiëne. Dit zorgt ervoor dat alle contacten een laag riscico hebben en dat je niet meteen in quarantaine moet als je in aanraking zou komen met een besmet persoon. Check hier nog eens alle noodzakelijke maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Moet ik een mondmasker dragen?

Een mondmasker dragen is verplicht als je rondloopt op de campus, in labo's, skillslabs en dergelijke. Als je op je werkplek neerzit op 1.5 afstand van je medestudenten, dan mag je het masker afzetten.  Je brengt je eigen masker mee. Voor handgel zorgt de hogeschool. In september bezorgt Thomas More je een herbruikbaar stoffen mondmasker. Zo ben je meteen mee!

Kan ik lunchen op de campus?

Ja, dat kan. Je lunch kan je opeten op daarvoor voorziene (werk-)plekken op voorwaarde dat je opruimt en je tafel ontsmet na gebruik. De studentrestaurants werken momenteel nog een aanbod uit om te kunnen heropenen. De regeling kan voor elke campus verschillen.

Zijn de leercentra open en kan ik op de campus studeren?

De leercentra gaan weer open en er zullen werkplekken on campus voorzien worden, maar in beperkte mate. De concrete regeling hiervoor is nog niet uitgewerkt. Ook hier kan de regeling van campus tot campus verschillen.

Wat als ik uit vakantie in een rode zone terugkeer?

We volgen natuurlijk de regels van de Nationale Veiligheidsraad. Als je in een regio met code rood verbleef, ben je verplicht je te laten testen en twee weken in quarantaine te blijven. Kom je uit een regio met code oranje dan zijn test en quarantaine aanbevolen, maar niet verplicht. 

Gaan we jou testen op corona als je naar de campus komt? 

Natuurlijk niet! We vertrouwen op jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Blijf thuis als je ziek bent, maar dat wist je natuurlijk al. 

Kan ik op kot?

Misschien twijfel je eraan of je nog op kot wil omdat je minder op de campus zal komen dan in ‘normale’ tijden. Maar een kot is natuurlijk meer dan een uitvalsbasis naar de campus. Als je dus ver van de campus woont en lastige verplaatsingen wil vermijden, is een kot nog altijd een goed idee. Maar een kot is ook het begin van je zelfstandige leven, je staat op eigen benen, kookt je eigen potje, en je staat midden in het volle studentenleven. Je kan je zoektocht makkelijk online starten via onze kotdatabank.

Heb ik nog een studentenleven?

Natuurlijk! Onze dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) zal ongetwijfeld (veilige) activiteiten voorzien. Check ook de Instagrampagina van Stuvo en de Facebookpagina van jouw campus voor alle updates: Campus Antwerpen, De Nayer, Geel, Lier, Mechelen, Turnhout of Vorselaar.

Waar kan ik terecht met al mijn andere vragen?

Voor alles wat met je studentenleven te maken heeft, en niet direct met je opleiding, kan je terecht voor onze Stuvo-medewerkers. Vragen over betalen, een fiets huren, sport en cultuur, hulp bij het studeren of persoonlijke problemen … Stuvo blijft online beschikbaar voor video-, chat- of telefoongesprekken, maar vanaf september zal er ook op de campus permanentie zijn.

Nog geen idee wat je wil studeren?

Misschien kunnen we je op weg zetten? Check onze hulp bij studiekeuze.