IATA trainings

Navorming

Location: Mechelen -Campus De Vest

Het énige erkende IATA trainingcentrum in België!

Aan Thomas More studeren jaarlijks meer dan 100 bachelorstudenten in Toerisme en Recreatiemanagement af. Naast de bacheloropleiding bieden we ook verschillende IATA-cursussen aan en studeren jaarlijks tientallen studenten één van deze onderstaande cursussen.

IATA (International Air Transport Association) vertegenwoordigt de luchtvaardindustrie en telt zo'n 240 luchtvaarmaatschapijen tot haar leden of 84% van al het luchtverkeer. Meer info over de organisatie via deze link.

De IATA-cursussen, in het Nederlands en/of Engels, leiden tot een erkend internationaal diploma of certificaat.

 

We are the only recognized IATA training center in Belgium!

Each year more than 100 Bachelor's students in International Tourism and leisure graduate from Thomas More.  In addition we also offer various IATA courses.

IATA (International Air Transport Association) represents about 240 airline carriers of 84% of all air traffic.  You can find more information about IATA via this link.

 

IATA authorized training center
Scroll down for more information
Griet Troukens
Instructor
Lieve Boeyens
Administrator IATA

Training Courses

 • Practical information
 • Info & inschrijven / How to register
 • Practical information

  Practical information

  Er zijn 6 examenmomenten per jaar telkens in de laatste week van januari, maart, mei, juli, september en november.

  In het najaar van 2020 starten we met groepslessen voor de Foundation en Cargo cursus, de precieze data zullen vermeld staan per cursus. Het voordeel van de groepslessen is dat de cursus wordt uitgelegd door officiële ervaren IATA instructors en je komt eveneens in contact met andere reisprofessionals.

  Kan je niet aanwezig zijn tijdens de klassikale lessen, geen probleem! Elke cursus kan online of van op afstand geleerd worden, u bepaalt zelf de plaats en tijd om te leren. Prijzen zijn op aanvraag.

  ***********

  There are 6 exam moments a year, orgnised in the last week of January, March, May, July, September and November.

  In the autumn of 2020 we will start with group lessons for the Foundation and Cargo course, the exact dates will be mentioned per course. The advantage of the group lessons is that the course will be explained by official certified IATA instructors and you will also get in contact with other travel professionals.

  If you cannot be present during the classroom lessons, no problem! Each course can be learned online or remotely, you decide the place and time to learn. Prices are on request.

   

 • Info & inschrijven / How to register

  Info & inschrijven / How to register

  Inschrijven gebeurt uitsluitend online. Noteer bij inschrijving steeds nauwkeurig je eigen mailadres. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving. Tijdig aanmelden (ten laatste twee weken voor de eerste sessie van je cursus) is noodzakelijk. Wie inschrijft, betaalt het cursusmateriaal, ook bij niet-deelname (ongeacht de reden). Een factuur wordt vooraf opgestuurd naar het door jou opgegeven facturatieadres. Door een wijziging in de regelgeving is betalen met opleidingscheques voor onze opleidingen niet meer mogelijk. Je inschrijving is persoonlijk; bij overmacht kan de school een vervanger in jouw plaats laten deelnemen. 

  Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier

 •  

   

Opleidingen

 • IATA Foundation Course
 • IATA GDS Fares & Ticketing
 • IATA Cargo Introductory Course
 • IATA Foundation Course

  IATA Foundation Course

  “De IATA-cursus is een onontbeerlijke opleiding voor elkeen die wil kunnen meepraten over de luchtvaartsector, zowel voor reisagenten die willen verkopen als voor onderhandelaars met luchtvaartmaatschappijen. De cursus gaat trouwens veel verder dan de luchtvaart alleen, en behandelt alle aspecten van de toeristische sector. Een echte must dus voor wie in toerisme aan de slag wil!”
  - Marc De Waele - Manager Regular Transport - Thomas Cook

  Drie cursussen in één

  • Introductie van de toeristische industrie en de verschillende reisproducten (o.m. het spoor, autoverhuur, cruise, accommodatie), maar eveneens de nieuwe trends zoals gebruik van social media en travel technology.
  • Tarificatie en ticketing met de bijhorende fare checks
  • Het aanleren van een ‘global distribution system’ (GDS) naar keuze: Amadeus, Galileo, Sabre of Abacus

  Bij het succesvol beëindigen van deze cursus ontvang je het IATA Foundation Course-diploma, inclusief het GDS-diploma.

  Inhoud van de opleiding

  • The Business Environment in the Travel and Tourism Industry
  • Geography in Travel Planning
  • Travel Formalities
  • Rail + Thomas Cook European + Overseas Timetable
  • Car and Camper
  • The Hotel Industry
  • Water Transport: Cruises en ferry
  • Tour Packages
  • Air Transport Essentials: Codes + OAG + Terminology
  • Customer Service
  • Technology in the Travel Industry
  • Air Fares and IATA Ticketing (+ many exercises)
  • GDS (Amadeus of Galileo)

  Instructor

  Griet Troukens

  Praktisch

  De kostprijs voor het afstandsleren bedraagt 599 euro , dit omvat de aankoop van de cursus + deelname examen (2 examenkansen), geen groepslessen.

  Info en inschrijven

  Inschrijven gebeurt uitsluitend online. Noteer bij inschrijving steeds nauwkeurig je eigen mailadres. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving. Tijdig aanmelden is noodzakelijk. Wie inschrijft, betaalt het cursusmateriaal, ook ongeacht de reden, van niet deelname. Een factuur wordt vooraf opgestuurd naar het door jou opgegeven facturatieadres. Door een wijziging in de regelgeving, is betalen met opleidingscheques voor onze opleidingen niet meer mogelijk. Je inschrijving is persoonlijk; bij overmacht kan de school een vervanger in jouw plaats laten deelnemen.

  Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

 • IATA GDS Fares & Ticketing

  IATA GDS Fares & Ticketing

  Je hebt reeds kennis van de verschillende reisproducten in de reisindustrie en je kan eveneens een basis reservatie maken in een Global Distribution System (GDS), maar je wil meer? Dan is deze cursus zeker voor jou! Elke type tarief met zijn bijhorende condities en checks zullen grondig worden geanalyseerd, van een simpele one way reis tot een ingewikkelde Round-the-World.

  Na het succesvol beëindigen van deze training, zal jij dé ticketing specialist zijn. Door jouw expertise zullen er geen foutieve prijzen meer zijn op de tickets en je zal steeds het goedkoopste kunnen aanbieden aan jouw klant.

  Alle tarificatie oefeningen zullen gemaakt worden in een simulatieprogramma van jouw gekozen GDS (Amadeus, Galileo of Sabre).

  Inhoud van de opleiding

  • Analyse van de verschillende fare types: OW, RT, CT, RTW met de bijhorende condities
  • Fare checks bij elk type van tarief
  • Kennis van alle ticket elementen
  • Uitgifte van correcte tickets

  Instructor

  Griet Troukens

  Praktisch

  Je volgt de cursus thuis (via online/afstandsleren) op je eigen tempo waar en wanneer je wilt via een website met login. De prijs voor deze formule is 350 euro. Deze prijs omvat de aankoop van de cursus + deelname examen (2 examenkansen). Er is een speciale prijs voor Thomas More studenten. Mail voor meer informatie naar Griet Troukens.

  Je kiest zelf wanneer je de lessen volgt, best 3 maanden voor het examenmoment. Er zijn zes examenmomenten: in januari, maart, mei, juli, september en november. Het examen wordt vaak in de laatste week van deze maanden gepland en kan doorgaan op de campus in Mechelen of online. 

  Info en inschrijven

  Inschrijven gebeurt uitsluitend online. Noteer bij inschrijving steeds nauwkeurig je eigen mailadres en het GDS systeem waarvoor je kiest. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving. Tijdig aanmelden (ten laatste 3 maanden voor het examenmoment) is noodzakelijk. Wie inschrijft, betaalt het cursusmateriaal, ook ongeacht de reden, van niet deelname. Een factuur wordt vooraf opgestuurd naar het door jou opgegeven facturatieadres. Door een wijziging in de regelgeving, is betalen met opleidingscheques voor onze opleidingen niet meer mogelijk. Je inschrijving is persoonlijk; bij overmacht kan de school een vervanger in jouw plaats laten deelnemen. Thomas More heeft het recht om de cursus te annuleren wegens te weinig deelnemers.

  Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

 • IATA Cargo Introductory Course

  IATA Cargo Introductory Course

  Deze cursus geeft jou een stevige basis voor jouw cargo carrière door het verwerven van een basiskennis over cargo (technieken en procedures). Je leert de procedures en de 'best practices' begrijpen die toegepast worden bij het vrachtvervoer per vliegtuig.

  Zo zal je de IATA standaardregels begrijpen ivm het ontvangen van vracht, het invullen van de documenten en het verbeteren van de klantendienst. Eveneens leer je de basisprincipes toepassen van cargo rating en van laadprocedures en verwerf je de essentiële kennis over vliegtuigtypes en IATA aardrijkskunde.

  Om dit alles goed te kennen, zal je gebruik maken van de handleidingen zoals TACT (The Air Cargo Tariff), OAG World Airways Guides, e.a. .

  Introductie tot CASS (Cargo Account Settlement System) facturatie, correcties en stockbeheer.

  Inhoud

  • Air Waybill invullen en basisrating
  • De werking van cargo-agenten
  • De werking van vliegtuigcargo afdelingen.
  • IATA aardrijkskunde, vliegroutes, TACT, AOG, World Airways Guides
  • Basis cargoprocedures en termen + uitdrukkingen uit de vliegtuig cargo omgeving.
  • CASS

  Instructor

  Meer info: IATA Instructor Griet Troukens
  Zandpoortvest 60 - 2800 Mechelen
  email: griet.troukens@thomasmore.be

  Praktisch

  Groepslessen: op aanvraag. Indien je geen groepslessen wenst, kan je de cursus op je eigen tempo leren. Start wanneer je wenst en kies jouw examenmoment. Examens gaan door tijdens de laatste week van maart / juni / september / december.

  De kostprijs voor het afstandsleren: 295 euro ( aankoop cursus + deelname examen, geen groepslessen) Twee examenkansen. Er is een speciaal tarief voor studenten van Thomas More. De groepslessen kosten:

  • voor studenten van Thomas More: € 295
  • voor oud-studenten van Thomas More: € 350
  • voor externen: € 400

  Info en inschrijven

  Inschrijven gebeurt uitsluitend online. Noteer bij inschrijving steeds nauwkeurig je eigen mailadres. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving. Tijdig aanmelden (ten laatste twee weken voor de eerste sessie van je cursus) is noodzakelijk. Wie inschrijft, betaalt het cursusmateriaal, ook ongeacht de reden, van niet deelname. Een factuur wordt vooraf opgestuurd naar het door jou opgegeven facturatieadres. Door een wijziging in de regelgeving, is betalen met opleidingscheques voor onze opleidingen niet meer mogelijk. Je inschrijving is persoonlijk; bij overmacht kan de school een vervanger in jouw plaats laten deelnemen.

  Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

Info Moments at Thomas More

Visit us during one of our open campus days or learn more about the courses on an infoday.

6 March
Saturday 10h - 14h
24 April
Saturday 10h - 14h