Help! Mijn kind leeft online. (Dr. Lieve Swinnen)

MoreCare

De nieuwe media - Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp - overrompelen ons. Wie wil, kan altijd en overal in verbinding zijn met anderen. 'Wijsheid' ligt één muisklik van je verwijderd en winkels zijn dichterbij dan de straathoek. Vervelen lijkt haast niet meer mogelijk. Dankzij schermpjes kwamen we corona toch goed door ... 

Maar alles heeft een keerzijde: kinderen worden geconfronteerd met massa's informatie die ze moeten verwerken. Mensen liken, maar praten niet. Gamen is een manier geworden om uit de 'echte' wereld te ontsnappen. Sociale media beginnen kinderen te overheersen. Beweegt onze jeugd nog voldoende? Hoe de focus nog op het schoolwerk krijgen? Corona leerde ook hoe hard we fysieke nabijheid nodig hebben... 

Hoe ga je met dit alles als ouder, leerkracht, hulpverlener om? En hoe zet je kinderen of jongeren (en jezelf) op pad naar een gezond en veilig schermgebruik? 

Dus samen van #Help! Mijn kind leeft online naar #Vindikleuk

Practical information
  • Deze vorming wordt gegeven door Dr. Lieve Swinnen (Kinder- en jeugdpsychiater) en richt zich tot verpleegkundigen en andere hulpverleners die werken met kinderen en jongeren.
  • De vorming vindt plaats tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1-10 oktober 2022. MoreCare organiseert tijdens deze 10-daagse twee vormingen.
  • Erkenning: Attest van deelname voorzien
  • Annuleren: Annulatie met volledige terugbetaling mogelijk tot 14 dagen voor de start van de vorming. Je hebt altijd de mogelijkheid om een vervanger te laten deelnemen.
14
October
Friday
14:00
17:00
Price
€ 45,00
Jasmien De Doncker
T +32496826913