Skip to main content
Mensen zijn het hart van Thomas More. Onze visie en strategie worden gedragen en waargemaakt door ons menselijk kapitaal, het talent van onze medewerkers. Dat talent koesteren we.  
  • Onze visie op Inclusie laat er geen twijfel over bestaan: Thomas More wil een inclusieve gemeenschap zijn, waarin iedereen zich verbonden voelt, zichzelf kan zijn en zich gerespecteerd voelt.
  • We maken actief werk van ‘werkgeluk’ met een welzijnsbeleid dat inzet op weerbaarheid en veerkracht, autonomie en eigenaarschap op organisatie-, team- en individueel niveau. We reiken tools, tips en ondersteuning door welzijnscoaches aan. We bewaken ook het recht op deconnectie. Een driejaarlijkse welzijnsbevraging brengt het welzijn van medewerkers scherp in beeld om waar nodig bij te sturen.
We leggen de lat hoog, een A-merk waardig. We erkennen dat dat veel vraagt van mensen en investeren daarom sterk in het empoweren van onze medewerkers.
  • We bieden heel wat mogelijkheden voor professionalisering en ontwikkeling. Dat kan extern, maar ook intern met een uitgebreid fysiek en online aanbod rond generieke vaardigheden. Voor nieuwe docenten zijn er leermodules die bijdragen tot hun persoonlijke ontwikkeling op het vlak van onze LEFV-waarden. De dienst Onderwijs heeft een uitgebreid professionaliseringsaanbod op maat van docenten, onderwijsondersteuners en opleidingsmanagers.
  • We dagen onze medewerkers uit elkaar positief te ondersteunen, maar ook openlijk aan te geven wat er niet goed loopt, wat er beter kan. Binnen een LEFV-cultuur van samen leren, experimenteren en innoveren is open feedback essentieel. Als organisatie proberen we het goede voorbeeld te geven door expliciet feedback te vragen aan onze medewerkers, studenten en alumni, en het werkveld structureel bij verbeterprocessen te betrekken.
  • Waardevol leiderschap is voor ons een belangrijke hefboom voor verbetering en engagement. Onze aandacht gaat op dit ogenblik vooral naar de ‘gemandateerde’ leidinggevenden, zodat zij hun teams optimaal kunnen ondersteunen. Beginnende en ervaren leidinggevenden kunnen een beroep doen op elkaar en op specifieke vorming en coaching. Vier keer per jaar brengen we alle leidinggevenden samen op een ‘dag van de leidinggevenden’.