Campus Lucas Faydherbe

Opencampusdag 26 juni: wat moet je weten?

Hou het veilig

  • Kom alleen of breng maximum 1 andere persoon mee (ma of pa, vriend of vriendin …)
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen
  • Draag een mondmasker
  • Hou steeds 1,5 meter afstand

Kom op tijd

Omwille van corona houden we ons strikt aan de timing van de verschillende sessies. Kom dus best niet veel te vroeg en zeker niet te laat!

Vind je weg

Volg de wegwijzers naar jouw opleiding of vraag het aan een van onze stewards. Nu al benieuwd naar de plattegrond van jouw toekomstige campus? Hiernaast of hieronder, bij de adresgegevens kan je het grondplan downloaden.

Vergeet je ticket niet

Breng je e-ticket mee, op je smartphone of eventueel op papier. Dit ticket is geldig voor jou en voor je begeleider. We scannen jouw ticket aan het onthaal.

Meer dan één sessie?

Schreef je in voor meerdere sessies? Dan scannen we jouw ticket meerdere keren. Ga tussen de sessies even naar buiten. Dan kunnen we de campus verluchten en ontsmetten.

Eten en drinken?

Helaas. Omwille van de coronamaatregelen kunnen we geen catering voorzien.

#supportyourlocals?

___________________________

Campus Lucas Faydherbe is een stimulerend complex met grote en lichte ateliers. In het werkhuis vind je de hipste tools: 3D-printers, lasercutters, paneelzaagmachines … De hartelijke en gezellige sfeer op de campus is uniek. Niemand is een nummer en er zijn geen drempels tussen docenten en studenten.

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Werken in en rond Mechelen-centrum

Begin oktober 2019 start de aannemer met de aansluiting van de Tangent op vier grote Mechelse invalswegen. De veilige doorgang voor voetgangers en fietsers blijft daarbij gegarandeerd, en ook het autoverkeer blijft altijd mogelijk in alle richtingen, maar je moet wel rekening houden met een minder vlotte doorstroming.

Ondertussen wordt er ook nog verder gewerkt aan de vernieuwing van twee gevaarlijke kruispunten op de ring rond Mechelen (R6). De vernieuwing van de kruispunten met bruggen (fly-overs) over de Liersesteenweg (N14) en de Antwerpsesteenweg (N1) zal het verkeer op de ring rond Mechelen veiliger en vlotter laten verlopen.

Klik hier voor meer details en concrete informatie over de werken in en rond Mechelen.

Follow Campus Lucas Faydherbe on Facebook

Onthaal Campus Lucas Faydherbe
T +32 15 36 92 40

Address

Zandpoortvest 16
2800 Mechelen

Opening Hours

maandag - vrijdag
8 - 18.30 u.

Voor 8 uur en na 17 uur toegang mogelijk met je studentenkaart.

 

 

Hoe bereik je de campus?

Trein

De campus ligt op 800 m van het station Mechelen en op 750 m van het station Mechelen-Nekkerspoel.

Bus

De halte Zandpoortvest ligt op vlak bij de campus.

Fiets

Er is een fietsenstalling aan de campus zelf. Huur je (elektrische) fiets via stuvo.

Auto

Je kunt kiezen voor de goedkope betalende parking op de Zandpoortvest of voor de gratis parking op het Douaneplein op 800 m van de campus. Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar een carpoolpartner.

Educations on this campus

Campus Lucas Faydherbe herbergt de creatieve ontwerpers van de hogeschool. Bachelorstudenten Interieurvormgeving delen de campus met de studenten van de banaba Meubelontwerp en de Faydherbe Academie.

NIEUW | vanaf het academiejaar 2018-2019 kan je op Campus Lucas Faydherbe ook kiezen voor de bacheloropleiding Toegepaste Architectuur.

802
Students on this campus

Info Moments at Thomas More

Visit us during one of our open campus days or learn more about the courses on an infoday.

26 June
Saturday 09:30h - 17h
8 September
Wednesday 18h - 21h

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Onderzoek op deze campus

Op Campus Lucas Faydherbe werken we aan het onderzoeksthema "Futureproof education".

Binnen de hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Klik hier voor meer informatie over onderzoek bij Thomas More. Ben jij op zoek naar expertise binnen een bepaald thema? Je vindt de contactgegevens terug per expertisecentrum en thema.

Faciliteiten op deze campus

Als student van Campus Lucas Faydherbe kan je altijd terecht in de ateliers, het fablab en de foyer. Ook de deuren van de Whats_on, het leer- en documentatiecentrum op de campus, staan steeds voor je open.

Studenten van Campus Faydherbe zijn ook welkom in het leercentrum of het studentenrestaurant van Campus De Vest, aan de overkant van de straat.

Een fiets huren?

Dat kan voor €7/maand, onderhoud inbegrepen!
meer info
thomasmore_fiets