Thomas More bouwt mediaschool

24 June 2015

Thomas More gaat Campus De Ham transformeren tot More Media School, dé mediaschool van Vlaanderen in mediastad Mechelen. Alles is hiervoor in stelling gebracht: de campus wordt in de zomer verbouwd tot een hippe mediacampus met alles erop en eraan. De vernieuwde campus opent haar deuren in september, bij de start van het nieuwe academiejaar. Dan start ook de nieuwe bachelor Media en Entertainment Business. Een unieke opleiding voor Vlaanderen, exclusief in Mechelen.

Nieuwe opleiding Media en Entertainment Business start in september

De driejarige opleiding Media en Entertainment business focust op de zakelijke kant van de media- en entertainmentsector. Ze vormt professionals die begrijpen hoe je een mediaproduct maakt en hoe je het succesvol in de markt plaatst. De sector zelf is blij met de nieuwe opleiding. Ze beantwoordt aan een duidelijke behoefte. More Media School wordt een ideale thuishaven van de ‘mediamakers’ van de toekomst. 

Vier mediaopleidingen

Thomas More biedt in de More Media School nu vier mediaopleidingen op bachelorniveau aan: Journalistiek, Communicatiemanagement, Interactieve Multimedia Design en Media en Entertainment Business. Vier mediaopleidingen die zullen samenwerken en elkaar versterken. Maar die zich ook duidelijk van elkaar onderscheiden door hun specifieke focus: op verhalen maken (Journalistiek), op doelgroepen bereiken (Communicatiemanagement), op digitale media (Interactieve multimedia design) en op businessmodellen (Media en entertainment business).  

Thomas More kan nu als enige hogeschool in Vlaanderen een opleiding op maat aanbieden voor jongeren die een job ambiëren in de media. Specialiseren kan ook dankzij de eenjarige vervolgopleidingen Toegepaste Audiovisuele Communicatie (Batac), de Belgian Advertising School (BAS) en Internationale Researchjournalistiek (IRJ). 

Mediacafé

Om al die ambities kracht bij te zetten verbouwt Thomas More campus De Ham nu tot een hippe mediacampus met state-of-the-art faciliteiten. De benedenverdieping wordt ingericht als een groot mediaforum voor events en mediameetings. Er komt verder een centrale onthaaldesk, een mediacafé en een innovatielab. Ook de professionele televisiestudio, radiostudio, grafische studio’s, fotostudio en mediaprojectruimtes worden verder uitgebouwd. Thomas More biedt haar studenten zo de kans om een mediastudie te volgen in een uiterst realistische omgeving.

Pascale Aerts
Opleidingsmanager
T +32 15 36 91 50

Recente persberichten