Dag van de jeugdbeweging | Chiro De Spiraal (Rupelmonde) wint fotowedstrijd van Thomas More

21 October 2016

Vrijdag 21 oktober vieren alle jeugdbewegingen feest. Het is de Dag van de jeugdbeweging en dus trekken leden en leiding massaal in hun jeugdbewegingsdassen, -hemden en/of -T-shirts naar school of werk. Ook de campussen van Thomas More kleuren dan helemaal “jeugdbeweging”. De hogeschool moedigt de studenten, die zich engageren in een jeugdbeweging aan en biedt hen vrijdagmiddag een lekkere kop soep aan. Chiro De Spiraal uit Rupelmonde won de fotowedstrijd voor jeugdbewegingen van de voorbije zomer en krijgt een aankoopbon van 500 euro van de Banier overhandigd.

Dag van de jeugdbeweging

Op 21 oktober is het weer zover: alle jeugdbewegingen vieren feest op de Dag van de jeugdbeweging. Leden en leiding trekken weer massaal in hun uniform naar school of werk en het straatbeeld kleurt helemaal ‘jeugdbeweging’! De Dag van de jeugdbeweging zet acht jeugdbewegingen in de kijker, nl. Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zij tellen samen ongeveer 221.983 leden en 39.445 leiders en leidsters. De jeugdbewegingen zorgen ervoor dat 265.472 kinderen en jongeren de tijd van hun leven beleven. 

Fotowedstrijd voor jeugdbewegingen

Thomas More steunt de studenten, die zich engageren in een jeugdbeweging. Wie op de Dag van de jeugdbeweging in uniform naar de hogeschool komt, krijgt ’s middags een lekkere kop soep aangeboden.

Jeugdbewegingen konden vorig academiejaar voor hun leden Thomas More-gadgets aanvragen zoals fluohesjes, frisbees, lanyards,… Deze zomer zette de hogeschool die gadgets in de kijker met een online fotowedstrijd. Aan de jeugdbewegingen werd gevraagd om een leuke groepsfoto te maken met gadgets, die ze van Thomas More gekregen hadden. Deze wedstrijd leefde op Facebook en het was Chiro De Spiraal uit Rupelmonde die met de foto “Chiro = More!” de winnaar werd. Zij krijgen vrijdagmorgen op Campus National in Antwerpen een aankoopbon van 500 euro overhandigd. Daarmee kunnen ze in de Banier knutsel-, spel- en sportmateriaal kopen.

Praktisch

  • Vrijdag 21 oktober: de campussen van Thomas More kleuren “jeugdbeweging”
  • Een kop soep voor de studenten-jeugdleiders in uniform op elke campus.
  • Een delegatie van Chiro De Spiraal uit Rupelmonde neemt de prijs van de fotowedstrijd in ontvangst om 09.30 uur op Campus National.
  • De winnende foto vindt u in bijlage.
Ann Van de Peer
Projectmanager Campus National
T +32 478 27 62 58

Recente persberichten