Coronavirus | COVID-19

(For English version: scroll down)
Op deze pagina lees je advies en maatregelen in verband met het coronavirus. [laatste update: 08/05/2020]

image.alt

Nieuws

08.05.2020 | Nieuw: info voor medewerkers voortaan gebundeld op intranet

Vanaf 8 mei vind je als medewerker alle updates en info op het intranet. Studenten vinden alles overzichtelijk op het studentenportaal.

16.04.2020 | Info voor studenten over de examens

Belangrijke info voor onze studenten over de examens: check je mailbox en het studentenportaal!

25.03.2020 | Contactluw onderwijs vanaf 18 mei

Op 24 maart heeft Thomas More samen met alle Vlaamse hogescholen enkele beslissingen genomen in het kader van de coronacrisis:

 • Vanaf 19 april tot 17 mei blijven we maximaal inzetten op afstandsonderwijs. Examens en andere evaluatievormen zullen vanaf 19 april online kunnen doorgaan.
 • Vanaf 18 mei stappen we over naar ‘contactluw onderwijs’, als de overheid dit toelaat. Dat wil zeggen dat we afstandsonderwijs behouden waar mogelijk en dat we practica, skillslabs, ateliers, monitoraten en dergelijke terug trachten op te starten op de campus. Daarbij zullen we rekening houden met de richtlijnen van social distancing: niet teveel mensen samen, afstand tussen de mensen enzovoort.
 • Voor stages blijven de huidige afspraken gelden. Enkel stages in verpleegkunde en vroedkunde blijven doorlopen. Voor de andere opleidingen geldt dat je je niet meer fysiek mag verplaatsen naar je stage- of leerwerkplek en dat je samen met de stage- of leerwerkplek een oplossing zoekt om het werk op afstand, via de computer, te vervolledigen. Zodra de overheid dit toelaat, zullen we de stageafspraken herevalueren.

De concrete afspraken voor de lessen en de evaluaties na de paasvakantie kunnen verschillen per opleiding en zullen vanuit de opleiding transparant en tijdig worden gecommuniceerd.

Wij doen er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te maken, zodat onze studenten het academiejaar op een goede manier kunnen afwerken.

20.03.2020 | Info voor studenten

Vanaf vandaag vind je alle info via student.thomasmore.be/corona, met links naar alles wat je nodig hebt in deze omstandigheden: online lessen, online stuvo en online community.

18.03.2020 | Bericht van de directie aan alle studenten en medewerkers

De overheid heeft op dinsdag 17.03 extra maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus te vertragen. De hogeschool neemt naar aanleiding daarvan volgende maatregelen:

Sluiting van de leercentra en campussen

 • Alle campussen en leercentra zijn gesloten. Als je nog materialen hebt, dan mag je die tot nader order houden. Er is voor jou dan ook geen enkele reden meer om nog naar de campus te komen.

Stage en werkplekleren

 • Gisteren was het nog een advies, vandaag een verbod: je mag je niet meer fysiek verplaatsen naar je stage- of leerwerkplek. Je zoekt samen met de stage- of leerwerkplek een oplossing om het werk op afstand, via de computer, te vervolledigen. Als werken vanop afstand onmogelijk is, dan neem je contact op met je opleiding. Die zal dan zo goed mogelijk een alternatieve oplossing proberen te vinden.
 • Uitzonderingen:
  Enkel stages in verpleegkunde en vroedkunde blijven doorlopen onder de strikte voorwaarden zoals die gisteren door de opleidingen werden gecommuniceerd.
  Sommige stages in het buitenland kunnen soms doorlopen volgens de regels van het gastland, maar enkel in overleg met de internationaal coördinator van de opleiding of het International Office.

Lessen en examens

 • Je volgt enkel nog afstandsonderwijs.
 • De regeling m.b.t. examens blijft minstens tot de paasvakantie behouden: er gaan geen examens of andere evaluatie-activiteiten door, ook niet online (voor zover die voorheen al niet digitaal voorzien waren). Een paper of oefening indienen, een al langer gepland digitaal (remote-) examen… kan altijd. De opleiding bepaalt hoe de evaluaties die niet kunnen doorgaan, later in het academiejaar zullen verlopen.
 • We begrijpen dat er veel vragen zijn over de gevolgen van deze situatie voor de rest van je studie. Samen met de andere hogescholen en de overheid doen we ons uiterste best om de impact van deze noodzakelijke maatregelen op de studievoortgang zo klein mogelijk houden, bijvoorbeeld door een aanpassing van onderwijs- en examenvormen. Ook al is het moeilijk, toch vragen wij nog even geduld, zodat wij alle mogelijkheden en gevolgen goed kunnen onderzoeken en we met betrouwbare oplossingen kunnen komen.

Mobiliteiten

 • Het verbod op reizen in het kader van studie of stage wordt verlengd tot minstens 19 april.

We wensen jou en je familie de komende weken veel goeie moed. Samen staan we sterk!

De directie van Thomas More

image.alt

Decreet over maatregelen in het hoger onderwijs voor het academiejaar 2019-2020 naar aanleiding van COVID-19

Het Vlaams Parlement keurde op 15 april een decreet goed over 'maatregelen in het hoger onderwijs voor het academiejaar 2019-2020 naar aanleiding van COVID-19'. Om de vorm en het tijdstip van examens flexibel te kunnen aanpassen of opleidingsonderdelen anders te kunnen organiseren is immers een aangepast wettelijk kader noodzakelijk. Op de website van de Vlaamse Hogescholenraad wordt dit nooddecreet toegelicht, samen met een Q&A.

Lees meer over het nooddecreet hoger onderwijs op www.vlhora.be. 

image.alt

Do Remember They Can't Cancel the Spring

03.04.2020 | Aan alle studenten, collega's en hun families, een woord van dank en aanmoediging!
Lees hier de boodschap van de directie van Thomas More.

image.alt

Wat kan jij doen om besmetting te vermijden en verspreiding in te dijken?

 • Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 tot 60 seconden) je handen met water en zeep. Hoe? Dat zie je op deze site.
 • Moet je hoesten of niezen? Doe dit in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze in een afsluitbare vuilbak
 • Schud geen handen, geef geen kussen en knuffels.
 • Houd afstand van anderen, experts raden 1.5 meter aan.
 • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.
 • Verlucht ruimtes 2 maal per dag gedurende 30 minuten.
image.alt

Reizen van en naar het buitenland

Mobiliteit studenten en personeel

 • Alle nieuwe inkomende en uitgaande mobiliteiten voor studenten en medewerkers tot en met 30 juni worden verboden. [update dd. 31.03.2020] Studenten op mobiliteit kunnen vrijwillig terugkeren.

Twijfel je over een concrete mobiliteit? Neem dan contact op met het International Office: inge.vervoort@thomasmore.be

Heb je nog andere vragen?

Zit je met vragen of bezorgdheden over het virus? Onderaan deze pagina geven we  je graag een aantal nuttige links mee, onder andere naar de website van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid waar je heel wat antwoorden vindt. Je kan er ook lezen welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen ... 

Vind je niet wat je zoekt, of heb je Thomas More-gerelateerde vragen, dan kan je steeds mailen naar coronavirus@thomasmore.be

Meer weten

Reisadvies

Epidemiologische update

English version

English version
English version