De troeven van een graduaatsopleiding

Denk je dat de hogeschool niets voor jou is? Think again! Want vanaf september 2019 organiseert Thomas More naast driejarige bacheloropleidingen ook tweejarige graduaatsopleidingen. Je wordt een échte hogeschoolstudent, met alle studentenrechten, de volledige omkadering en ondersteuning.

Ben je eerder een doener dan een ‘blokker’? Leer je vlotter in de praktijk? Wil je een specifiek vak leren en snel aan het werk? Of bleek een professionele bachelor toch iets te zwaar en zin je op een nieuwe start? Allemaal prima redenen om voor een graduaatsopleiding te kiezen. 

Graduaten zijn compacte en heel flexibele hogeschoolopleidingen die de focus leggen op praktijk, praktijk en nog eens praktijk! Je zit minder op de schoolbanken en je staat vaker op de werkplek. 
De stap naar een graduaat is minder groot dan die naar een bachelor en al na twee jaar ben je klaar voor je droomjob. En wil je toch graag verder studeren? Dan heb je al een prima voorbereiding op zak! 

Met beide voeten in de praktijk

  • De theorie is altijd gelinkt aan de praktische uitvoering: bondig maar to the point. Net dat wat je nodig hebt om je vak goed te kunnen uitoefenen. 
  • Je krijgt de stof in overzichtelijke onderdelen, je moet dus kleinere hoeveelheden studeren. 
  • Je leert het vak vooral door te doen. Zo sta je minstens één derde van je schooltijd op de werkvloer, ook wel ‘werkplekleren’ genoemd. 

Intensieve begeleiding

Je staat er niet alleen voor, we doen er echt alles aan om jouw slaagkansen te maximaliseren. We hebben aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw capaciteiten, jouw tempo. 

  • Je docenten zijn specialisten uit de beroepspraktijk.
  • We stippelen samen met jou een parcours uit op maat van jouw talenten en ambities. 
  • Onze dienst studentenvoorzieningen haalt alles uit de kast om je studie en je leven op de campus zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Klaar voor je droomjob

Je studeert af met een volwaardig diploma hoger onderwijs. Zo kun je vol zelfvertrouwen starten met je droomjob! En heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kun je via een verkort traject een bachelordiploma behalen. En daarna zelfs voor een master gaan.

Flexibel studeren

Je kunt de vakken die je wil opnemen gemakkelijk afstemmen op je persoonlijke situatie. Onze graduaten in dagonderwijs richten zich tot voltijdse studenten. Onze opleidingen in avond- en weekendonderwijs mikken op studenten die hun studie willen combineren met een job of gezin. 

Twijfels? Vragen?

Check onze FAQ-pagina voor de graduaten. We hebben alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet!