De troeven van een graduaatsopleiding

Ben je eerder een doener dan een ‘blokker’? Leer je vlotter in de praktijk? Wil je een specifiek vak leren en snel aan het werk? Of ben je misschien al aan het werk, maar wil je graag meer verdienen? Allemaal prima redenen om voor een graduaatsopleiding te kiezen.

Graduaten zijn korte en heel flexibele opleidingen die de focus leggen op praktijk, praktijk en nóg eens praktijk! Minder op de schoolbanken en meestal op de werkplek. Al na twee jaar ben je klaar voor je droomjob. En wil je toch graag verder studeren? Dat kan via een aanvultraject! 

Troeven

Met beide voeten in de praktijk

  • De theorie is altijd gelinkt aan de praktijk: kort en krachtig. Net dat wat je nodig hebt om je vak goed te kunnen uitoefenen. 
  • Je krijgt de leerstof in verschillende onderdelen, je moet dus kleinere hoeveelheden studeren. 
  • Je leert het vak vooral door te doen. Zo sta je minstens één derde van je schooltijd op de werkvloer, ook wel ‘werkplekleren’ genoemd. 

Intensieve begeleiding

Je staat er niet alleen voor, we doen er echt alles aan om jouw slaagkansen te maximaliseren. We hebben aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw capaciteiten, jouw tempo. 

  • Je docenten zijn specialisten uit de beroepspraktijk.
  • We stippelen samen met jou een parcours uit op maat van jouw talenten en ambities. 
  • Onze dienst studentenvoorzieningen haalt alles uit de kast om je studie en je leven op de campus zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Klaar voor je droomjob ... Of een extra diploma?

Je studeert af met een volwaardig hogeschooldiploma. Zo kan je vol zelfvertrouwen starten met je droomjob! En heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kan je via een verkort traject verderstuderen en een bachelordiploma behalen. En daarna zelfs nog voor een master gaan.

Flexibel studeren

Je kan de vakken die je wil opnemen gemakkelijk afstemmen op je persoonlijke situatie. Jouw studie combineren met een job of een gezin? Kies dan in plaats van een voltijdse dagopleiding voor onze opleidingen in deeltijds dagonderwijs of in avond- en weekendonderwijs. 

Overzicht van alle graduaatsopleidingen

Helemaal klaar om ervoor te gaan? Bekijk het aanbod aan graduaatsopleidingen hier.

Twijfels? Vragen?

Check onze FAQ-pagina voor de graduaten. We hebben alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet!