Het studiegeld voor graduaatsopleidingen

Diploma- en creditcontracten*

Het studiegeld hangt af van je studentenstatuut en van het aantal studiepunten waarvoor je inschrijft.

Studentenstatuut

  • Niet-beursstudent: heeft geen recht op een studietoelage.

Vast deel en variabel deel

  • Niet-beursstudent: het studiegeld bestaat uit een vast deel van €247,9 en een variabel deel van €11,9 per studiepunt. 
  • Bijna-beursstudent: het studiegeld bestaat uit een vast deel van €247,9 en een variabel deel van €4,3 per studiepunt. 
  • Beurstariefstudent: het studiegeld bestaat enkel uit een vast deel van €113,2

Ter illustratie: het standaard lessenpakket van een academiejaar telt 60 studiepunten. Een niet-beursstudent betaalt voor dit 'modeltraject' dus €961,9: een vast deel van €247,9  en een variabel deel van €714 (60 studiepunten x €11,9 per studiepunt).
Voor een bijna-beursstudent komt dat op €505,9. 

Indien je als niet-beursstudent te weinig leerkrediet hebt, betaal je een toeslag van €11,9 per studiepunt waarvoor geen leerkrediet beschikbaar is. Een beurstariefstudent of bijna-beursstudent betaalt geen toeslag.

Indien een student heroriënteert van een academische naar een professionele bachelor, dan moet de niet-beursstudent het eerste jaar geen verhoogd studiegeld betalen.

Geen idee of je een beursstudent bent? 

Spring dan eens binnen bij de dienst Studentenvoorzieningen voor meer informatie, zij helpen je graag verder: www.thomasmore.be/maakeenafspraak.
Graag een informatieve berekening?

Examencontracten*

Het studiegeld bestaat uit een vast deel van €113,20 en een variabel deel van €4,30 per studiepunt. Bovenop het studiegeld wordt een bedrag van €50 aangerekend voor het gebruik van onze digitale leeromgeving.

Laptops

Een computer is een noodzakelijke ondersteuning voor jouw studie. Je gaat er mee naar de digitale leeromgeving, volgt online lessen, maakt oefeningen ... We raden je dan ook aan om een goede computer te voorzien bij de start van jouw academiejaar. Bovendien heb je bepaalde software nodig. Meer info.

Academic Software

Eens je ingeschreven bent, krijg je toegang tot het softwareportaal van Academic Software. Dit portaal biedt software ondersteuning met als doel jou te ondersteunen bij het installeren en gebruiken van software op je eigen toestel. Academic Software kan geraadpleegd worden bij softwareproblemen gedurende jouw volledige studieduur. Daarnaast biedt Academic Software ook een downloadportaal aan met softwarelicenties. Academic Software biedt naast een basispakket (antivirus, Office, webhosting...) ook een pakket met opleidingsspecifieke software. Alle studenten krijgen toegang tot deze bundel, en betalen hiervoor €20 bij de inschrijving, samen met het vast deel van het studiegeld. Meer info

Boeken en cursussen

Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Campinia Media en Acco. Zij geven studenten van Thomas More een fikse korting op de aankoop van boeken. Meer info.

Gespreide betaling

Thomas More biedt de mogelijkheid om de tweede factuur in 2 of 3 keer te betalen. Zo worden de lasten in het begin van het academiejaar gespreid over verschillende maanden. Meer info.

* Meer info over de verschillende contracttypes vind je in het Onderwijs- en Examenreglement.