Instapmodule Chemie en Rekenvaardigheden

In de week voor de start van het academiejaar bieden we een instapmodule Chemie en Rekenvaardigheden aan.  Zo willen we jou optimaal voorbereiden op een goede start in het hoger onderwijs.

Waarom?

Ook al starten we bij aanvang van het academiejaar van bij de basis, met een opfrissing van basiskennis en vaardigheden zal je sneller kunnen aansluiten bij de lessen en de verwachtingen in het hoger onderwijs.

Voor wie?

Deelname is niet verplicht maar warm aanbevolen voor studenten uit:

  • Een derde graad met weinig uren chemie en wiskunde

Waar?

Thomas More, campus Geel, Kleinhoefstraat 4. Het lokaal vind je op het scherm bij het onthaal.

Wanneer?

Deze instapcursus wordt georganiseerd in de week voor de start van het academiejaar (13 tot 17 september 2021). 

Programma instapmodule chemie en rekenvaardigheden

De instapcursus bestaat uit een gezamenlijk theoretisch gedeelte, afgewisseld met oefeningen in kleine groepjes of individueel. Ook thuis kan je verder aan de slag met de oefeningen via het (digitale) cursusmateriaal.  

Hieronder wordt per dag het onderwerp weergegeven dat behandeld zal worden. Op te merken is dat op donderdag geen les gegeven wordt, vermits die dag een onthaaldag wordt georganiseerd voor al de eerstejaars Agro- en Biotechnologie. 
Afhankelijk van de noden van de studenten kan in samenspraak onderstaande planning lichtjes wijzigen. 

Dag 1: maandag 9u00-12u30 

  • Rekenvaardigheden: beduidende cijfers, enkele basisbegrippen van de wiskunde (volgorde van bewerkingen, breuken, procenten, machten van 10).

Dag 2: dinsdag 9u00-12u30 

  • Rekenvaardigheden: enkele basisbegrippen van de wiskunde (vervolg dag 1, omrekenen van grootheden), eerstegraadsvergelijking, tweedegraadsvergelijking, regel van 3

Dag 3: woensdag 9u00-12u30 

  • Rekenvaardigheden: vervolg dag 2
  • Chemie: Tabel van Mendeljev, bouw van een atoom, Basisbegrippen van de wiskunde worden specifiek toegepast binnen de chemie. Op volgende begrippen wordt dieper ingegaan: mol, molaire massa

Donderdag 16/09 wordt de onthaaldag georganiseerd voor al de eerstejaars Agro- en Biotechniek. Er wordt op deze dag geen les gegeven in kader van de instapcursus. 

Dag 4: vrijdag 9u00-12u30

  • Chemie: Vervolg dag 3, Rekenen in de chemie. Op volgende begrippen wordt dieper ingegaan: concentratie, fracties, oplossingen, ionen, ...

De mogelijkheid bestaat om enkel aan te sluiten bij de onderwerpen over chemie of enkel aan te sluiten bij de onderwerpen over rekenvaardigheid. Welke onderwerpen wanneer behandeld worden, wordt binnenkort op deze pagina bekend gemaakt. Ongeacht de cursus volledig of gedeeltelijk gevolgd wordt, blijft het inschrijvingsgeld gelijk. 

Praktisch

  • Benodigdheden | schrijfgerief en papier, rekenmachine en indien mogelijk een laptop of tablet.
  • Inschrijvingsgeld | inclusief cursusmateriaal: 50 euro ter plaatse te betalen bij aanvang van de cursus.

Meer info: contacteer Carolien Boonen via carolien.boonen@thomasmore.be.

Schrijf je in