LiCalab

Proeftuin in Zorg - Living and Care lab

Zorgproeftuin LiCalab (Living&Care Lab) ondersteunt bedrijven en organisaties in de zorg- en welzijnssector door eindgebruikers (patiënten, ouderen, zorgprofessionals) te betrekken bij het innovatieproces van ideefase tot marktintroductie. We vertrekken hierbij steeds vanuit de methodiek van user centered design, usability en user experience zodat nieuwe ontwikkelingen optimaal beantwoorden aan de noden van de eindgebruiker.

Onze focus ligt op: zorgtechnologie, waaronder preventie, medische zorg, actief en gezond ouder worden, revalidatie en geestelijke gezondheid, nieuwe samenwerkingsmodellen binnen de zorg en tussen zorg en bedrijfsleven en internationale proeftuinsamenwerking.

LiCalab biedt een onafhankelijke en laagdrempelige toegang tot het zorgecosysteem en heeft een eigen gebruikerspanel van +/- 1.500 patiënten, burgers en zorgprofessionals. U kunt bij ons terecht voor gebruikersonderzoek en marktonderzoek: (internationale) marktanalyse, bevragingen bij eindgebruikers, methodologische begeleiding bij co-creatie- en demosessies, testen met eindgebruikers in hun eigen leef- of werkomgeving en business modelling.

LiCalab is mede-oprichter van het Health&Care Netwerk Kempen en lid van Enoll (European Network of Living Labs) en EIT Health.

Meer informatie vind je op www.licalab.be

Onze bedrijfsprojecten

Voor meer informatie bezoek licalab.be/nl/projecten

Onze Europese projecten

Vicky Van der Auwera
T 0474 54 35 54