Verleden, evolutie en toekomst van de erfbelastingen

25 April 2018

Rik Deblauwe | Campus Geel | don 26 april, 19 uur

Op donderdag 26 april spreekt Rik Deblauwe voor de studenten en docenten Bedrijfsmanagement van Thomas More in Geel over “Verleden, evolutie en toekomst van de erfbelastingen”. Rik Deblauwe (°1953) was advocaat en vennoot bij Tiberghien, waar hij nog steeds wetenschappelijk adviseur is. 

Deblauwe heeft gepleit voor het Belgisch Grondwettelijk Hof en het Europees Hof van Justitie. Hij was jarenlang gastdocent aan de KU Leuven. Rik Deblauwe was rapporteur voor België en lid van het panel op het IFA-congres in Rome (2010) over internationale successies. Zijn publicatielijst telt honderden titels. Hij heeft heel wat boeken op zijn naam staan en hij schreef talrijke noten onder rechtspraak. Er is geen fiscaal tijdschrift te vinden waarin Rik Deblauwe niet publiceerde. Deblauwe was ook jarenlang fiscaal redacteur bij De Standaard en is nog steeds redactielid van de Nieuwsbrief Successierechten.

Rik Deblauwe was actief in ongeveer alle domeinen van het fiscaal recht, maar successieplanning en het successierecht werden zijn specialiteit. Hij is dus de geknipte persoon voor een lezing over erfbelastingen. De opleiding Bedrijfsmanagement heeft niet alleen de studenten en docenten uitgenodigd, maar ook heel veel mensen uit het werkveld. 

Iedereen is welkom op donderdag 26 april om 19 uur op de Geelse campus van Thomas More (Kleinhoefstraat 4).
 

Recente persberichten