Clinic Escape | Vier studenten van Thomas More winnen TOBOS-prijs voor het beste “toeristische” eindwerk

12 December 2017

Een escaperoom, een doolhof en een spookhuis in een verloederd ziekenhuis. Drie verschillende opdrachten en hindernissen, die naadloos en genadeloos in mekaar overlopen. Aan jou de uitdaging om eruit te geraken. Can You Make it in Time? Met dit origineel concept wonnen vier studenten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Thomas More in Mechelen vorige donderdag de prijs voor het beste eindwerk van TOBOS.

TOBOS | Toeristische Overheid, Bedrijfsleven en Onderwijs in Samenwerking

is het platform waar alle actoren van de toeristische sector in Vlaanderen de handen in elkaar slaan om te informeren, te inspireren en nauw samen te werken. Elk jaar reikt TOBOS een prijs uit voor de beste eindwerken van de studenten, die aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten een opleiding Toerisme of Hotelmanagement gevolgd hebben. De prijs voor de beste Bachelorproef was weggelegd voor Clinic Escape, het eindwerk waarmee Gille Buyle (Hamme), Agnieszka Bubicz (Deurne), Valerie Buts (Nijlen) en Nele Manusfeldt (Grimbergen) in juni afstudeerden aan de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van de Thomas More-hogeschool in Mechelen.

Clinic Escape

Voor hun bachelorproef combineerden de vier studenten een escaperoom, een doolhof en een spookhuis in een verloederd ziekenhuis tot één spannend spel. De verschillende aspecten van de attractie lopen naadloos in elkaar over tot een doorlopend en huiveringwekkend geheel. Clinic Escape biedt vier verschillende escape rooms aan, elk met hun eigen verhaal en uitdagende puzzels. De deelnemers krijgen een uur de tijd om in teams van twee tot zes personen uit de kamer te ontsnappen. Via een trapluik komen ze terecht in een doolhof waaruit ze moeten ontsnappen. Om dat een beetje moeilijker te maken, loopt er iemand verkleed in de doolhof rond om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. 
Voor een preview klik je hier.

Wie rolt het uit?

De Clinic Escape is voorlopig nog een fictief toeristisch-recreatief bedrijf. Dat was immers de opdracht van de bachelorproef. De studenten werkten het idee tot in de puntjes uit met een scenario, een marketingplan, een financieel plan, een promofilmpje. De jury was bijzonder lovend. Het hele concept is zo tot in het detail uitgewerkt dat de juryleden dachten dat ze het spel op de locatie in Herentals al konden gaan spelen. Zover is het nog niet. Maar misschien vinden de studenten nog iemand met een wat verloederd en leegstaand gebouw dat een mooie toeristisch-recreatieve invulling kan gebruiken. 

Meer info

Meer info kan je hier terugvinden.

Annik Schellens brengt je graag in contact met Gille Buyle, een van de vier studenten die het concept voor de TOBOS-jury verdedigde. Hij studeert verder aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen.
T 0486 90 16 72

Recente persberichten