Vergeet carpoolen, nu is er Housepoolen. Werken zonder zorgen!

05 December 2017

Je kunt thuis werken, je kunt carpoolen en samen naar het werk rijden. Maar waarom deel je niet een plek in je huis met een paar collega’s? Je blijft uit de file, je kunt toch in een team werken, je leert je collega’s op een andere manier kennen, het stimuleert je creativiteit en flexibiliteit. Met “Housepoolen | werken zonder zorgen” won een groep van zes studenten de “Nacht van de ondernemende student” van Thomas More.

Niet minder dan 155 studenten met ondernemende goesting bogen zich vannacht over de vraag van het HR-team van ICT-onderneming VanRoey.be: “Wat kan een werkgever (meer) betekenen voor zijn werknemers op het vlak van een gezonde work/life balance?”

De Nacht van de ondernemende student

Terwijl de Sint over de daken klauterde, zatn ook 155 studenten van Thomas More niet stil. Studenten uit alle studiegebieden en windrichtingen kwamen dinsdagavond op de Campus in Geel samen voor de derde editie van de “Nacht van de ondernemende student”. Teams van telkens zes studenten waren de hele nacht in de weer om de uitdaging van VanRoey.be te vertalen naar een ondernemingsidee. Heel vroeg in de morgen werden in de halve finales de drie beste ideeën geselecteerd.

Deze drie teams presenteerden zich om 07.45 uur aan een topjury met Karin Versmissen (HR-directeur VanRoey.be); Sofi Van Ussel, directeur Unizo Provincie Antwerpen; Griet Smaers (CD&V, medeopsteller van de regelgeving student-zelfstandige); Leo Scheers (voormalig HR directeur BASF Benelux, nu bestuurder bij Ondernemers voor ondernemers vzw), Stefanie Veraghtert (Sociaal ondernemer, The Big C) en Tim Wouters, alumnus van de opleiding Energietechnologie van Thomas More en student-ondernemer van IOBee.

Housepoolen | werken zonder zorgen

ICT-onderneming VanRoey.be, Partner In Education van Thomas More, vindt het belangrijk dat zijn 150 personeelsleden zich goed in hun vel voelen en vroeg aan de studenten wat een werkgever (nog) meer kan doen om de work/life balance van de werknemers te verbeteren. Alle ideeën waren welkom, ze mochten creatief zijn, maar moesten ook uitvoerbaar en economisch haalbaar zijn. Tijdens de finale bleek het idee van “De Boogschutters” het beste aan deze criteria te beantwoorden. De zes “Boogschutters” combineerden thuiswerken en toch met collega’s samenwerken tot “Housepoolen | werken zonder zorgen”.

In plaats van samen naar het werk te rijden, stelt een van de collega’s een plek in zijn huis ter beschikking om te werken. Je vermijdt files, je kunt toch in een team werken, er kunnen afspraken gemaakt worden over de kinderoppas, je leert je collega’s op een andere manier kennen, het stimuleert je creativiteit en flexibiliteit. De collega die zijn huis ter beschikking stelt, kan rekenen op een internetpakket, een beperkt budget om de werk-plek in zijn huis in te richten en een bescheiden vergoeding onder de vorm maaltijd- of dienstencheques. De studenten hadden aan alles gedacht, ook aan een elektronisch platform om een en ander gemakkelijk af te spreken.

“Het was geen gemakkelijke keuze”, zegt Pat Van Roey, general manager van VanRoey.be, die de winnaar mocht bekendmaken “We zochten een idee dat praktisch uit-voerbaar en financieel haalbaar is, ook oudere werknemers kan aanspreken én maatschappelijk relevant is. En dat vonden we bij Housepoolen. Vooral het feit dat het onze werknemers, die eens niet op het bedrijf willen werken, toch weer samenbrengt vinden we heel tof. We willen er bij VanRoey.be ook echt mee aan de slag gaan”.

Team De Boogschutters bestond uit Yoshi Foerier (Elektromechanica | Wommelgem), Luka Haest (IT Factory | Turnhout), Lorenz Cleymans (IT Factory | Beerse), Laura Cools (IT Factory | Mol), Seppe Verschueren (IT Factory | Geel) en Paulien  De Laet (Orthopedie | Duffel)

ICE-cube | Startupschool

Tijdens de finale van de “Nacht van de ondernemende student” lanceerde Thomas More ICE-cube, de nieuwe startupschool. ICE-cube staat voor Innovation, Creativity, Entrepreneurship. De startupschool komt voort uit de groeiende ambities van de opleidingen van Thomas More in de Kempen om ondernemend handelen als competentie nog meer te verankeren in het onderwijs en ondernemerschap als een volwaardige beroepskans te zien.

ICE-cube steunt opleidingen en docenten om in hun vakgebied meer ondernemerschap in te passen, en ondersteunt studenten bij hun ondernemende ambities. Ze maakt daarvoor ook gebruik van het ecosysteem dat werd opgebouwd door het “Partners in Education-programma” en het project Startup2440 (ism KUL, Stad Geel, jeugdhuis de VONK).

Beeldverslag

Collega Ann Hannes maakte de hele nacht foto’s en stelt ze graag ter beschikking. U zult zien dat er hard gewerkt werd, maar dat het soms ook studentikoos mocht zijn.

Related images

Recente persberichten