Toegepaste Psychologie | The Love Checker

14 August 2018

Ontdek hier of toegepaste psychologie de ware Jacob(a) is voor jou en omgekeerd: of jij de ware Jacob(a) bent voor toegepaste psychologie! Laat de vonken eraf spatten!

Love at first sight

Is het liefde op het eerste gezicht met de opleiding toegepaste psychologie? Da's zeker mogelijk! Toch zitten studenten vaak nog met twijfels of de opleiding wel helemaal bij hen past. We organiseren verschillende activiteiten om je twijfels weg te werken!

Duik in het studentenleven

Benieuwd wat je allemaal te wachten staat als student? Neem een kijkje in het studentenleven van Yani! Zij startte in september opleidingsfase 3. Blijf op de hoogte van haar belevenissen door haar facebookpagina te liken!

TeP-talks!

Al gehoord van TED-talks? TED staat voor Technology, Entertainment, Design en is een jaarlijkse bijeenkomst waarin sprekers een presentatie geven in maximaal 18 minuten over allerlei onderwerpen. Wij bieden jullie graag onze TeP-talks aan. TeP staat voor Toegepast en Psychologisch. Docenten geven de "presentatie van hun leven" over hun expertisegebied. Dit zal je zeker boeien!

Hoe zit het met ... je TP-kennis?

Je staat voor een cruciale beslissing in je leven: je studiekeuze! Het is van groot belang je voldoende te informeren over opleidingen die jou interesseren. Dat je terecht kwam op The Love Checker toont aan dat toegepaste psychologie daar zeker bij hoort! Denk je een goed beeld te hebben van de opleiding om zo een gemotiveerde keuze te maken?

Test jezelf! Dat kan hier voor de afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie of hier voor de afstudeerrichting Klinische Psychologie en Schoolpsychologie en Pedagogische Psychologie.

Is de liefde ook wederzijds?

Instapmodule statistiek

Als psychologisch consulent heb je niet enkel een warm hart, maar ook een koel hoofd nodig. Een goede basiskennis wiskunde is dan ook cruciaal ter voorbereiding van de behoorlijke hoeveelheid statistiek en pychodiagnostiek die je krijgt in de opleiding. Niet zeker hoe het met je wiskundige vaardigheden staat? Test ze dan hier!

Nood aan een opfrissing? Check dan hieronder ons ondersteuningsaanbod!

Wat? De instapmodule statistiek biedt een inleiding op de beschrijvende statistiek. Verwacht je aan een opfrissing van wiskundige begrippen, berekeningen en symbolen uit het secundair onderwijs (>3u wiskunde) die belangrijk zijn voor de statistiek.  

Voor wie? Voor alle nieuwe studenten Toegepaste Psychologie die nood hebben aan een opfrissing van hun wiskundige kennis. Op basis van je score op de test voor wiskundige vaardigheden kan je inschatten of je baat hebt bij het volgen van de instapmodule.

Wanneer? Tweedaagse module op woensdag 11-09-2019 en vrijdag 13-09-2019.

  • De lessen worden in 2 groepen georganiseerd. Groep 1 heeft beide dagen les van 9u00 tot 12u30. Groep 2 heeft beide dagen les van 13u30 tot 17u00.
  • Na inschrijving, ontvang je ten laatste maandagavond 09-09-2019 een mail met daarin de groepsindeling en cursus.

Praktisch

  • Organisatie | Instroomcoördinatie, opleiding Toegepaste Psychologie
  • Locatie | Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen
  • Tijdstip | woe 11-09-2019 & vrij 13-09-2019
  • Kostprijs | gratis

Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Als je je inschrijft verwachten we dan ook dat je beide dagen aanwezig bent. Indien je na inschrijving toch niet kan deelnemen, neem dan contact op zodat je plaats door iemand anders kan ingevuld worden.

Bijlessen statistiek

Meer ondersteuning nodig om de leerstof statistiek te begrijpen? Geen probleem!

In samenwerking met het Centrum voor Volwassenonderwijs Provincie Antwerpen worden er tijdens het 1e semester bijlessen statistiek ingericht, door dezelfde lesgever als de instapmodule statistiek. Ook als je niet deelneemt aan de instapmodule, kan je de bijlessen volgen.

Praktisch

  • Locatie & data | De bijlessen gaan door in het 1e semester. De exacte planning kan je vanaf 16-09-2019 terugvinden via het interne studentenportaal.
  • Inschrijven | Van zodra alle studenten (groep 1 en 2) de eerste les statistiek hebben gevolgd kan je je inschrijven, via het interne studentenportaal
  • Kostprijs | €65 voor de volledige reeks van 8 bijlessen + vragensessie

Junior University College

Zit je in het zesde middelbaar en heb je nood aan een extra uitdaging? Of ben je zo nieuwsgierig dat je al wilt proeven van het leven aan een hogeschool? Neem dan deel aan onze Junior University College in het 1e semester en volg elke woensdagnamiddag een boeiend college samen met onze reguliere studenten van de opleiding toegepaste psychologie!

En er is meer... Je legt ook het examen van dat vak af. Als je geslaagd bent en je komt nadien studeren aan Thomas More, ben je meteen al vrijgesteld voor dat vak! 

Iets voor jou? Surf naar deze link en kom alles te weten over dit leerrijke initiatief.