Studeren en ondernemen

Wil jij je studie combineren met ondernemerschap?  We werken voor jou een regeling uit waarin je studieverplichtingen zoveel mogelijk afgestemd zijn op jouw bedrijfsactiviteit, bijvoorbeeld examenfaciliteiten (examens verplaatsen), stages verplaatsen, vervangopdrachten voor permanente evaluaties ... Let op: de aanvraag moet je  jaarlijks hernieuwen. Student-ondernemers kunnen daarnaast professioneel begeleid worden door de Starters Service om hun ondernemingsplan tot een hoger niveau te brengen. Klik hier voor meer informatie. 

Faciliteiten aanvragen 

1. Je kijkt na of je voldoet aan de minimumvoorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor faciliteiten moet je voldoen aan één van volgende voorwaarden: 

 • Je leidt een reeds opgerichte onderneming. 
 • Je hebt een concreet idee en kan een businessplan voorleggen. Indien er een nieuw product ontwikkeld wordt, moet ook de haalbaarheid om binnen de 12 maanden een valoriseerbaar product of dienst aan te bieden aangetoond worden. Hieruit moet een duidelijk groeiperspectief blijken. 
 • Je neemt deel aan een door Thomas More erkende competitie met jouw idee of onderneming. In dat geval kan het statuut maar toegekend worden voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.

De erkende competities zijn: 

 • Bizidee 
 • Battle of Talents 
 • … 

2. Je vult het online aanvraagformulier in 

Je vult het online aanvraagformulier in uiterlijk één maand voor je bepaalde faciliteiten nodig hebt.

3. De ondernemingscoördinator neemt met jou contact op om het dossier te bespreken 

Elke aanvraag wordt op maat bekeken. Op basis van de aanvraag en het gesprek kan de ondernemerscoördinator de student-ondernemer erkennen. Hij formuleert een advies met betrekking tot de faciliteiten die nuttig zijn om de onderneming én de studie te combineren. 
Bezorg volgende documenten voorafgaand aan het gesprek aan de ondernemingscoördinator:  

 • motivatiebrief 
 • beschrijving van het idee of businessplan van de onderneming 
 • attesten (ondernemingsnummer, aansluiting sociaal verzekeringsfonds, inschrijving als zelfstandige bij een ziekenfonds,…) 
 • beschrijving van tijdsinvesteringen 
 • toekomstperspectief 
 • bespreking van ondernemerschapsskills 

4. De opleidingsmanager beslist over de toekenning van de faciliteiten 

De ondernemingscoördinator bezorgt zijn advies aan het hoofd van de opleiding. De opleidingsmanager beslist over de toekenning van de faciliteiten en communiceert hierover met de student. 

Meer informatie 

Klik hier om het aanvraagformulier voor het academiejaar 2017-2018 in te vullen. 

Ga je studeren in Antwerpen, Mechelen of Sint-Katelijne-Waver? Dan kan je terecht bij Filip Burgelman of Jean-Michel Willems.

Ga je studeren in Geel, Lier, Vorselaar of Turnhout? Maak kennis met ICE Cube, de startupschool waar ondernemerschap, creativiteit en innovatie geprikkeld worden. Meer weten? Neem contact op met Marc Clerckx.

 

Stijn Coenen
Coördinator
T +32 484 69 87 24