Wat is de situatie bij het begin van academiejaar 21-22?

Academiejaar 2021-2022 start met voltijds contactonderwijs voor alle studenten en dat is natuurlijk fijn nieuws. Vanaf 1 oktober vervalt ook de mondmaskerplicht. Toch begrijpen we dat de verdere versoepeling van de coronamaatregelen voor sommige studenten en medewerkers misschien te snel gaat, terwijl het voor anderen dan weer niet snel genoeg kan gaan. Blijf dus voorzichtig, respecteer elkaar en vooral: spreek erover als het nodig is.

Update 1 oktober 2021

Wat betekent voltijds contactonderwijs concreet?

 • We gebruiken 100% van de campuscapaciteit, ook voor practica en labo-oefeningen.
 • Alle stages gaan door, en dit volgens de regels die van toepassing zijn op de stageplaats.
 • Voor inschrijvingen, infodagen en examens geldt opnieuw de normale werkwijze.
 • Ook bezoekers zijn weer welkom op onze campussen.
 • De studentenrestaurants zijn open zonder beperkingen in aanbod of bezetting. 
 • Vanaf 1 oktober is er geen mondmaskerplicht meer op Thomas More.  Ongeacht of je neerzit of rondloopt, in een aula les hebt/geeft of in een praktijklokaal: een mondmasker moet je niet meer dragen. Natuurlijk mag je dat wel blijven doen, als je je daar veiliger bij voelt. Zeker als je geen 1.5m afstand kan houden, is het zelfs aan te bevelen. Maar verplichten doen we niet langer. Thomas More volgt hiermee de beslissingen van de Vlaamse overheid.

  We houden wel nog rekening met volgende basisregels:

 • We verluchten en ventileren maximaal en gebruiken CO2-meters. 
 • We blijven inzetten op digitaal onderwijs, zodat elke student (in de mate van het mogelijke) de lessen ook thuis kan volgen of opgenomen lessen kan bekijken.  Het opleidingsteam bepaalt waar het digitale lessen zinvol kan inzetten. 
 • Als je ziek bent, blijf je thuis (ook als je een zieke huis- of kotgenoot hebt).
 • We blijven als hogeschool waakzaam. Als mondmaskers niet langer verplicht zijn, wordt contactopsporing moeilijker. Het is daarom belangrijk dat je besmettingen blijft melden, zodat we zicht kunnen houden op de situatie

Vraag het

Dankzij de vaccinaties start het academiejaar in code groen en is alles (bijna) zoals vroeger. Moet je extra voorzichtig zijn vanwege je gezondheid  of voel je je niet veilig in een te goed gevuld lokaal? Meld dat dan zeker bij je docenten of de studentenbegeleiders. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zoeken voor iedereen een oplossing. 

Ben je Thomas More-student en heb je nog vragen. Check dan zeker het studentenportaal of contacteer je opleidingssecretariaat.