Infosessies voor klassen (leerkrachten)

Een specialist ter zake komt je alles vertellen wat je moet weten, op jouw school (of online). Contacteer ons voor meer info.

Types infosessies voor klassen uit het middelbaar: een overzicht

Het is altijd mogelijk om de inhouden van meerdere infosessies te combineren tot een logisch studiekeuzetraject: van begin tot einde. 

Is een van jouw leerlingen op zoek naar begeleiding bij zijn of haar studiekeuze? Neem dan hier eens een kijkje.

Sessie over hoger onderwijs

Wat is het verschil tussen een graduaat, een professionele bachelor en een academische bachelor? Wat zijn studiepunten toleranties en leerkrediet? Wat zijn OPO’s en ISP’s?

De stap naar het hoger onderwijs gaat gepaard met heel wat vragen. Op websites wordt gegoocheld met nieuwe, onbekende termen en moeilijke woorden. Via een interactieve online infosessie, die wij samen met jouw school organiseren, leggen je graag glashelder uit hoe het hoger onderwijs in Vlaanderen is georganiseerd en wat al die nieuwe termen betekenen, zodat jij goed geïnformeerd aan jouw studiekeuzejaar kan beginnen! 

Praktisch

  • Wanneer? Prik samen met ons een datum 
  • Duurtijd? Ongeveer één lesuur

naar boven


Sessie over studiekeuze

De opleiding vinden die op m'n lijf geschreven is... hoe begin ik eraan?

Voor jouw leerlingen is dit hun studiekeuzejaar … er komt dus héél wat info op hen af. Nieuwe termen en moeilijke woorden, een enorm aanbod aan opleidingen op zoveel verschillende hogescholen en universiteiten.  Het is niet gek dat ze soms door de bomen het bos niet meer zien. En corona helpt niet meteen; evenementen, beurzen en workshops worden plots online aangeboden … en een leerling voelt zich misschien meer dan ooit op zichzelf aangewezen. Net daarom willen wij helpen!

Verschil maken met de vorige sessie? Daar waar we in een algemene infosessie dieper ingaan op de terminologie van het hoger onderwijs begeleiden we de studenten tijdens deze interactieve infosessie bij hun studiekeuzetraject. We focussen hierbij niet enkel op het aanbod bij Thomas More, maar op het hele hoger onderwijs in Vlaanderen.

Hoe pak je zo’n studiekeuzetraject nu aan? Waar begin je? Welke rol speelt de school? Welke evenementen en sessies bieden hogescholen aan? Hoe oriënteer je je en kom je uiteindelijk terecht bij de opleiding, hogeschool of unief, stad … die het best bij jou past?

We staan te popelen om samen met jouw leerlingen op weg te gaan. In deze heldere, interactieve infosessie -bij jou op school of online- helpen wij hen op pad.

Praktisch

  • Wanneer? Prik samen met ons een datum 
  • Duurtijd? Ongeveer één lesuur

naar boven


Sessie 'aanbod bij Thomas More in vogelvlucht'

De waaier aan opleidingen waaruit jouw studenten kunnen kiezen is zo divers. Check in voor een rit doorheen het aanbod per interessegebied en laat onze gidsen je alle highlights aanwijzen!

Praktisch 

naar boven

Hans Geerts
Relatiebeheer secundaire scholen
Sofie Ruts
Relatiebeheer secundaire scholen
Astrid Druyts
Instroom & Oriëntering