Donche | nascholing in onderwijs

Onze snel veranderende samenleving stelt steeds nieuwe uitdagingen aan het onderwijs. Ook de school zelf als leef- en werkomgeving is voortdurend in beweging. De superdiverse sociaal-culturele achtergrond heeft daarenboven de leerlingenpopulatie drastisch gewijzigd. Levenslang leren biedt een antwoord op deze uitdagingen en zorgt er zo mee voor dat leraren het ‘ultieme’ verschil kunnen maken.

Ons aanbod

De geplande nascholingen tot 18 mei gaan niet door. Check het aanbod hieronder voor nieuwe data. Heb je vragen? Contacteer ons via donche@thomasmore.be of 014 50 81 60.
image.alt

Teamgericht aanbod

Tal van scholen doen jaarlijks beroep op het Donchecentrum voor een nascholing op maat van hun schoolteam. Hieronder vind je enkele aanknopingspunten per thema.

Klik hier voor alle praktische informatie rond dit aanbod.

Vormingen en studiedagen in de kijker

image.alt

Onderwijscafés in Vorselaar

Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals op onze campus in Vorselaar.

lees meer
image.alt

More Mangroves 2020

Onze huidige manier van leven is niet duurzaam, noch voor onszelf, noch voor de planeet. Als leerkracht ben je een rolmodel voor de jongere generatie en wat je zegt en doet heeft een impact op de wereld. Kom naar onze interactieve workshop op woensdag 11 maart en open je ogen voor een wereld met More Mangroves
 

meer lezen
image.alt

Studiedag Effectief leren 2020

Op dinsdag 28 april 2020 verwelkomen we Tim Surma, onderzoeker en coördinator van ExCEL. Tim vertaalt de meest recente wetenschappelijke inzichten op het vlak van leren en instructie naar de praktijk van het lesgeven. Deze inzichten kunnen je helpen bij het ontwerpen van een onderwijspraktijk waarin optimaal geleerd én onthouden kan worden. 

Lees meer
image.alt

Focus op Wiskunde 2020

Op woensdag 29 januari 2020 organiseren we opnieuw een studienamiddag ‘Focus op wiskunde’ voor leraren wiskunde van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Je kan een keuze maken uit boeiende praktijkworkshops.

lees meer
image.alt

Mens en samenleving

In september 2019 wordt dit nieuwe vak in praktijk gebracht. Een brede sociale, maatschappelijke en economische vorming staan hierbij centraal. In deze nascholing tonen we hoe ervaring en experiment het vertrekpunt kunnen vormen voor geslaagde leeractiviteiten. 

lees meer
image.alt

Studiedag STEAM onderwijs 2019

Op 24 mei 2019 organiseert de lerarenopleiding van Thomas More, campus Vorselaar, een studiedag over STEAM onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) bij 3- tot 15-jarigen.

lees meer