Donche | nascholing in onderwijs

Donche, hét vormingscentrum van de lerarenopleidingen van Thomas More voor onderwijsprofessionals in de Kempense regio! Het houdt de vinger aan de pols van vernieuwingen in het onderwijs. Wil jij het verschil blijven maken in meesterschap? Ben je op zoek naar methoden, inzichten, strategieën en materialen om de 'eigen leer-kracht' van je leerlingen te doen werken? Donche biedt daartoe sterke en innovatieve nascholingen die nauw aansluiten bij de noden van leerlingen in alle onderwijsvormen.

Ons aanbod voor 2021-2022 ontdek je hieronder

Heb je vragen? Contacteer ons via donche@thomasmore.be of 014 50 81 60.
image.alt

Teamgericht aanbod

Tal van scholen doen jaarlijks beroep op het Donchecentrum voor een nascholing op maat van hun schoolteam. Hieronder vind je enkele aanknopingspunten per thema.

Klik hier voor alle praktische informatie rond dit aanbod.

Vormingen en studiedagen in de kijker

image.alt

Brede basiszorg én sterke leerwinst

De komst van het nieuwe leersteundecreet doet nadenken over de uitdagingen die op je afkomen als leerkracht. Hoe kan je inzetten op brede basiszorg en tegelijkertijd een sterke leerwinst genereren? 

lees meer
image.alt

Focus op Wiskunde 2022

Op woensdag 26 januari 2022 organiseren we opnieuw een studienamiddagFocus op wiskunde’ voor leraren wiskunde van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Boeiende praktijkworkshops: fysiek of digitaal, maar steeds interactief! 

lees meer
image.alt

Studiedag Effectief leren in het S.O.

Op donderdag 10 februari 2022 verwelkomen we Tim Surma, managing director van ExCEL. Tim vertaalt de meest recente wetenschappelijke inzichten op het vlak van leren en instructie naar de praktijk van het lesgeven. Deze inzichten helpen je bij het ontwerpen van een onderwijspraktijk waarin optimaal geleerd én onthouden kan worden. 

Lees meer
image.alt

Onderwijscafés in Vorselaar

Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals op onze campus in Vorselaar.

lees meer
image.alt

Samen sterk starten!

Beginnende leraren empoweren op vlak van persoonlijke draagkracht en leiderschap: dat is ons doel. Samen sterk starten is een traject voor aanvangsbegeleiding in het leerplichtonderwijs georganiseerd door de lerarenopleidingen van Thomas More in Geel, Turnhout en Vorselaar.

meer lezen
image.alt

Een vulkaan in de klas!

Hoe de impact van chronische stress en trauma een effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. 
Op donderdag 18 november 2021 vindt de studiedag vanuit het project 'Kleine Kinderen Grote Kansen' plaats. 

lees meer