Donche | nascholing in onderwijs

Donche, hét vormingscentrum van de lerarenopleidingen van Thomas More voor onderwijsprofessionals in de Kempense regio! Het houdt de vinger aan de pols van vernieuwingen in het onderwijs. Wil jij het verschil blijven maken in meesterschap? Ben je op zoek naar methoden, inzichten, strategieën en materialen om de 'eigen leer-kracht' van je leerlingen te doen werken? Donche biedt daartoe sterke en innovatieve nascholingen die nauw aansluiten bij de noden van leerlingen in alle onderwijsvormen.

Ons aanbod

Heb je vragen? Contacteer ons via donche@thomasmore.be of 014 50 81 60.
image.alt

Teamgericht aanbod

Tal van scholen doen jaarlijks beroep op het Donchecentrum voor een nascholing op maat van hun schoolteam. Hieronder vind je enkele aanknopingspunten per thema.

Klik hier voor alle praktische informatie rond dit aanbod.

Vormingen en studiedagen in de kijker

image.alt

Onderwijscafés in Vorselaar

Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals op onze campus in Vorselaar.

lees meer
image.alt

Focus op Wiskunde 2021 - online

Op woensdag 27 januari 2021 organiseren we opnieuw een studienamiddag ‘Focus op wiskunde’ voor leraren wiskunde van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Je kan een keuze maken uit boeiende praktijkworkshops, digitaal en interactief!  Programma samengesteld door Ilse De Boeck, docent wiskunde Lerarenopleiding Thomas More Kempen.

lees meer
image.alt

Studiedag Effectief leren in het S.O. 2020 - uitgesteld

Studiedag is uitgesteld. Op dinsdag 20 oktober 2020 verwelkomen we Tim Surma, onderzoeker en coördinator van ExCEL. Tim vertaalt de meest recente wetenschappelijke inzichten op het vlak van leren en instructie naar de praktijk van het lesgeven. Deze inzichten kunnen je helpen bij het ontwerpen van een onderwijspraktijk waarin optimaal geleerd én onthouden kan worden. 

Lees meer
image.alt

Samen sterk starten!

Beginnende leraren empoweren op vlak van persoonlijke draagkracht en leiderschap: dat is ons doel. Samen sterk starten is een traject voor aanvangsbegeleiding in het leerplichtonderwijs georganiseerd door de lerarenopleidingen van Thomas More in Geel, Turnhout en Vorselaar.

meer lezen
image.alt

Mens en samenleving

In september 2019 wordt dit nieuwe vak in praktijk gebracht. Een brede sociale, maatschappelijke en economische vorming staan hierbij centraal. In deze nascholing tonen we hoe ervaring en experiment het vertrekpunt kunnen vormen voor geslaagde leeractiviteiten. 

lees meer
image.alt

Studiedag STEAM onderwijs 2019

Op 24 mei 2019 organiseert de lerarenopleiding van Thomas More, campus Vorselaar, een studiedag over STEAM onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) bij 3- tot 15-jarigen.

lees meer