Betrokken blijven

Als oudstudent met ervaring in het werkveld zien we je graag terugkomen in de opleiding. Praktijk is onze kracht en jullie zijn onze bevoorrechte partners in die praktijk. Hoe we dat zien, staat beschreven in deze twee online artikels in Alert voor sociaal werk en politiek:
Een brug met druk tweerichtingsverkeer 
Zoeken naar modern sociaal werk

Als partner voor een opleidingsonderdeel

Er zijn veel mogelijkheden om samen met een docent te werken aan een opleidingsonderdeel: gastspreker in de lessen, als begeleider van een methodiekworkshop, als acteur bij rollenspelen, als evaluator bij assessments. Voor jou een leuke manier om voeling te houden met de opleiding en de studenten, voor ons een manier om de praktijk in huis te brengen. We vergoeden je voor je bijdrage met geld of boekenbon plus verplaatsingskosten.

Als aanspreekpunt voor een project

In de tweede fase werken studenten aan een project in het werkveld. Voor hen een authentieke leerkans, voor jou … ook! 
Interesse? Neem contact op met de onderwijscoördinator, Wim Wouters.

Als stagebegeleider

In de tweede fase lopen de studenten stage in het eerste semester, in de derde fase in het tweede semester. In de derde fase voeren ze als bachelorproef een project uit op hun stageplaats. Als stagebegeleider voer je enkele gesprekken met de praktijklector van de hogeschool en neem je deel aan de jury voor de bachelortoets, die een eindoordeel over de student uitspreekt. Op de stageleidersdag ontmoet je andere sociaal werkers en praten we je bij over recente evoluties in het sociaal werk en in de opleiding. Je wordt vergoed voor je verplaatsing en schuift bij de jurering aan voor een uitgebreid buffet, ideaal voor netwerking!
Interesse? Neem contact op met de stagecoördinator, Ellen Hooyberghs.

Als aanspreekpunt voor een ervaringsstage

Nieuw in onze opleiding is dat de studenten in de eerste fase een ervaringsstage doen van 70 uur. Kan dat in jouw organisatie?
Interesse? Neem contact op met de coördinator voor ervaringsstages, Daniël Janssens.

Als lid van de adviesraad of van ad hoc samenkomsten

Om onze opleiding zo goed mogelijk af te stemmen op het werkveld, krijgen we graag jullie advies. De adviesraad komt een tweetal keer per jaar samen in de avonduren. Soms zoeken we ook voor specifieke onderwerpen een advies uit de praktijk, bv. over studiemateriaal of toetsen. 
Interesse? Neem contact op met het opleidingshoofd, Christien Broeckmans.

Als praktijklector

We hebben regelmatig vacatures voor praktijklectoren. Wil jij graag je ervaring delen met jonge mensen, hen warm maken voor de ziel van de stiel, praktijkgerichte vaardigheden trainen, hun persoonlijk traject tot sociaal werker begeleiden? Heb je een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid of een masterdiploma? Dan maak je nog meer kans! Solliciteer spontaan en je komt in onze wervingsreserve. Vacatures en de nodige informatie vind je hier
Interesse? Neem contact op met het opleidingshoofd, Christien Broeckmans.