Training Ready 2 study: Bereid je goed voor op het hoger onderwijs!

Ben je een leerling uit de 3de graad van het secundair onderwijs? Ervaar je moeilijkheden bij het studeren of het maken van goede planningen en wil je je goed voorbereiden op de stap naar het hoger onderwijs? 

Dan is deze training iets voor jou!
Infosessie

Wat? 

De training rond studievaardigheden bestaat uit 4 sessies in groep. 

  • Een individueel intakegesprek 
  • 4 trainingssessies in groep

Het intakegesprek is een gesprek tussen jou en de trainer. In de intake maken we kennis met elkaar en jouw manier van leren. We maken samen een analyse van jouw sterke vaardigheden en moeilijkheden bij het studeren. Deze vormen de aanzet voor de komende trainingssessies. 

Na de intake vinden er 4 sessies plaats die in groep worden georganiseerd. Volgende thema’s komen hierbij aan bod: 

  • Studeren in het hoger onderwijs: Je leert wat de verschillen zijn in studeren in het hoger onderwijs van ten opzichte van het secundair onderwijs. 
  • Timemanagement: Je leert hoe je een goede studieplanning kan opstellen, hoe je deze kan bewaken en realiseren.
  • Actief studeren: In de training gaat er veel aandacht naar het zoeken van een gepaste, actieve studiemethode. Zo oefen je op het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, het efficiënt verwerken van leerstof, het maken van samenvattingen of schema’s, ….
  • Examenvaardigheden: Je leert strategieën om verschillende soorten examenvormen aan te pakken. Zo oefen je op het opbouwen van je antwoorden bij open vragen en bekijken we hoe je op een goede manier multiple choice vragen kan oplossen.

Praktisch 

Wanneer? 4 sessies: woe 11/3, woe 18/3, woe 25/3, woe 1/4 telkens van 14.00u tot 16.00u
Waar? Campus Sanderus
Door wie? Emilie Rousseau

Emilie Rousseau is docente binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Ze geeft les binnen de Schoolpsychologie en -pedagogie. Daarvoor was ze werkzaam als schoolpsychologe in het secundair onderwijs waar ze in stond voor de leerlingenbegeleiding.

Wat verwachten wij van jou? 

Je brengt voor elke sessie het nodige materiaal mee. Je trainers zullen telkens tijdig doorgeven welke materialen (bv. eigen studiemateriaal, doorgestuurde slides, fluo stiften, …) je best meebrengt. Aangezien de trainingssessies op elkaar verder bouwen, is je aanwezigheid bij elk van de sessies belangrijk. 

Inschrijven

Je kan online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een mailtje met in bijlage een vragenlijst en met een uitnodiging voor een intakegesprek. 

11
maart
-
01
april
Woensdag
-
Woensdag