Training Faalangst

Infosessie

Je kan een (gezonde) vorm van angst ervaren bij het studeren, bij het maken van opdrachten of bij de voorbereiding en het afleggen van een examen. Soms loopt de angst voor een beoordeling of om te mislukken hoog op en wordt efficiënt studeren en goed presteren hierdoor moeilijk.
Dan is deze training mogelijk iets voor jou!

Wat?

De training rond faalangst bestaat uit:

  • Een individueel intakegesprek
  • 6 trainingssessies in groep (ongeveer 8 studenten)
  • Een individueel outtakegesprek

Het intakegesprek is een gesprek tussen jou en de trainer. In de intake maken we kennis met elkaar en bekijken we welke problemen en verwachtingen je hebt. We maken samen een analyse van hoe en wanneer faalangst zich bij jou al dan niet uit.

Na de intake vinden er 6 trainingssessies plaats die in groep worden georganiseerd. Volgende thema’s komen hierbij aan bod:

  • Efficiënte aanpak: Je leert om doelgericht, met meer zelfvertrouwen, doorzetting en concentratie te werken. We staan stil bij je studieplanning en -methodiek en leren goede doelstellingen formuleren.
  • Helpende gedachten: In de training richten we ons op negatieve denkpatronen die meestal gepaard gaan met faalangst. De denkpatronen beïnvloeden ook je gevoelens en gedrag. In de training analyseer je je denkpatronen en leer je ze om te zetten in nieuwe en aangepaste denkstrategieën.
  • Relaxatietechnieken: Met de aangereikte relaxatietechnieken kan je leren om je lichaam te ontspannen en meer gericht te blijven op je doel.

Afsluitend vindt er een outtakegesprek plaats. Dit is opnieuw een individueel gesprek tussen jou en de trainer. In dit gesprek wordt overlopen wat je hebt geleerd en meeneemt uit de trainingen. Daarnaast wordt bekeken wat voor jou nog uitdagingen vormen waaraan je moet blijven werken.

Praktisch

Waar? Campus Sanderus
Wanneer?

  • reeks 1 | Deze reeks vond plaats in het eerste semester
  • reeks 2 | dinsdag 16/03, dinsdag 23/03, dinsdag 30/03, dinsdag 20/04, dinsdag 27/04, dinsdag 4/05 (telkens van 17.45 tot 19.30 uur)

Door wie? Veerle Decaluwé (reeks 1) en Lotte Van Dyck (reeks 2)

Veerle Decaluwé is klinisch psycholoog en lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Zij heeft ervaring in het begeleiden van studenten. 

Lotte Van Dyck is klinisch psycholoog en lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Zij heeft heel wat ervaring in het begeleiden van studenten.

Wat verwachten wij van jou?

Aangezien de trainingssessies op elkaar verder bouwen, is je aanwezigheid bij elk van de sessies aangewezen.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze training.  Indien je verdere hulp zoek, kan je terecht bij de dienst SSB van je opleiding of bij Stuvo.

16
maart
Dinsdag
17:45
19:30
23
maart
Dinsdag
17:45
19:30
30
maart
Dinsdag
17:45
19:30
20
april
Dinsdag
17:45
18:30
27
april
Dinsdag
17:45
19:30
04
mei
Dinsdag
17:45
19:30