Studiedag | HBO5: Door de voordeur naar het hoger onderwijs

Studiedag

Is HBO5 het onderwijsniveau van de toekomst?

De komst van het Hoger Beroepsonderwijs (HBO5) naar de hogescholen staat voor de deur. Het hoger onderwijs in Vlaanderen krijgt de historische kans de toegang tot haar onderwijsruimte te verbreden, méér talenten gerichter klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en iedere student binnen haar gemeenschap optimale ontwikkelingskansen te bieden. Maar hoe doen we dat? We geven u alvast een paar voorzetten.

Door studie- en beroepsoriëntering te optimaliseren. Door schotten weg te halen en bruggen te bouwen. Door talenten daar te koesteren waar ze het best gedijen en door een loyale, evenwaardige benadering van elk onderwijsniveau. Door de focus op talent te leggen. Komt iedere leerling straks door de voordeur het hoger onderwijs binnen met alle kansen om straks als professional door de grote poort de toekomst in te gaan? En welke structuren en middelen zijn daarvoor nodig?

Stof genoeg, dachten we, om de nakende reorganisatie op gang te duwen met een studiedag. De keynote is van Luk Dewulf, eminent onderwijskundige en succesvol auteur van o.a. ‘Ik kies voor mijn talent’. Het debat wordt hopelijk geanimeerd genoeg om Track5, de HBO5-trein van de Thomas More-hogeschool, een boost te geven.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deel te nemen organiseren we de studiedag twee keer, op 18 april in Mechelen (Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen) en op 20 april in Geel (Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel). We kijken uit naar uw komst!

!! Wegens beperkt aantal inschrijvingen zal de studiedag van 18 april in Mechelen niet doorgaan. 

We verontschuldigen ons voor dit ongemak en bedanken je alvast voor je begrip. De studiedag in Geel op 20 april gaat wel gewoon door. Kan je niet aansluiten op 20 april, maar wil je wel graag extra informatie ontvangen?  Dan kan je je gegevens achter laten via het inschrijvingsformulier.

Programma (11.30 - 16.00 u.)

  • Ontvangst, broodje
  • Keynote door Luk Dewulf
  • Voorstelling Track5 door Machteld Verbruggen
  • Panelgesprek en debat
  • Receptie

Inschrijven

Gelieve je online in te schrijven vóór 13 april 2017 via deze link.

20
april
Donderdag
11:30
16:00