PsycEvent Jean-Claude Métraux

Infosessie

Met Migratie als metafoor pende dr. Jean-Claude Métraux niet alleen een schitterend boek neer, maar ook een echte eye-opener voor iedereen die professioneel werkt met migranten. Het boek kwam tot stand in samenwerking met het Brussels Steunpunt Cultuursensitieve Zorg en het Antwerps Netwerk Cultuursensitieve Zorg.

De auteur stelt enkele boeiende en originele visies over migratie ter discussie, die enkele vastgeroeste ideeën in de sector aan het wankelen brengen. Beschreven in een poëtische taal wil dit boek iedere professional verrijken, inspireren en aanzetten tot doen. Wij zijn immers allemaal migranten. Dr. Métraux neemt ons bovendien mee op een volgende migratie: die vanuit onze huidige wereld, waarin we bang zijn voor alles wat ‘anders’ is, naar een wereld waarin eenheid centraal staat.

Geïnteresseerden kunnen zijn boek aankopen op de avond van de voordracht, maar het splinternieuwe boek kan ook besteld worden via deze website.

Spreker

Dr. Jean-Claude Métraux is een gerenommeerde kinder-en jeugdpsychiater en psychotherapeut. In het begin van zijn carriere werkte hij met oorlogsslachtoffers in o.a. Nicaragua en Bosnië-Herzegovina. Later wijdde hij zich in Zwitserland aan de psychotherapeutische hulpverlening voor migranten van verschillende achtergronden. Hij schreef enkele werken gerelateerd aan zijn praktijk (o.a. Deuils collectifs en création sociale (La Dispute, Paris,  2004) en La migration comme méthaphore (La Dispute, Paris, 2013), waarvan het Nederlandstalige boek een vertaling is. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

Praktisch

Datum | Donderdag 27 september 2018
Programma | Onthaal vanaf 18u30, receptie aansluitend op de lezing
Taal | De lezing gebeurt in het Frans, er wordt een tolk voorzien
Locatie | Campus Sint-Andries, lokaal STA 0.38, Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen
Parkeertip | Parking tussen Vlaamse Kaai en Waalse Kaai. Meer info over transport naar en parkeren in Antwerpen via: visitantwerpen.be en slimnaarantwerpen.be
Inschrijven | Kan via deze link tot en met zaterdag 22 september (max. 2 personen per inschrijving)
Kostprijs | 5 euro voor studenten en 7 euro voor niet-studenten

27
september
Donderdag
18:30
Tim Van Elsacker