#orthofutureproof

Beurs

Wij zijn tweedejaarsstudenten orthopedie aan Thomas More en wij organiseren een informatieve beurs over orthopedie. Deze beurs gaat door op 24 maart op de campus in Geel.

Onze beurs start om 14 uur en zal eindigen om 19 uur. De inkom is volledig gratis zo zal er een hapje en een drankje voorzien worden voor jullie. Er zal ook voor de mensen die een hongertje krijgen een Foodtruck aanwezig zijn.

Op deze beurs van orthopedie zullen er verschillende verschillende bedrijven met een stand aanwezig zijn. We bieden ook interessante lezingen over de verschillende studierichtingen binnen orthopedie aan. Deze zijn orthesen, prothesen, schoentechnologie en mobiliteit.

Op het einde van de dag is er nog een zeer interessante keynote spreker die zal komen vertellen over de toekomst van de orthopedie.

Om een overzicht te krijgen van hoeveel mensen we mogen verwelkomen willen we graag dat je je online inschrijft. 

Lezingen

Onderwerp orthesen (Aud 2)

 • 14.30u Tom Saey (Mobilab) is een oud-student die is afgestudeerd als orthopedisch technoloog en industrieel ingenieur. Doorheen de jaren ging hij zich meer focussen op onderzoek van 3D–printen en 3D–scannen. Hierbij gaat hij wat vertellen hoe de evolutie is gegaan op vlak van 3D en hoe je dat in het werkveld kan toepassen. Hij heeft ook veel expertise in het automatiseren van ontwerpen voor 3D-printbare hulpmiddelen en gaat zijn ervaring delen.
 • 15.30u Ziggzagg en Spentys twee bedrijven die nauw in elkaar opgaan. Spentys een bedrijf dat zich ondergedompeld heeft in het maken van software zodat de zorgverleners op een goedkope manier een kwalitatieve orthese kan gemaakt worden. Het opslaan van vorige scans waardoor er op een snelle manier gewerkt kan worden. Ziggzagg biedt dan weer via software een 3D-printservice van de hoogste kwaliteit voor het maken van de orthesen op de juiste maat.
 • 16.30u Kobe Verbist is een oud-student die afgestudeerd is als orthopedisch technoloog en schoentechnoloog. Kobe heeft een ongeval gehad waardoor hij in een rolstoel is geraakt. Hierbij gaat hij over zijn leven vertellen. Hoe zijn dagdagelijkse activiteiten zijn veranderd door het ongeval. Ook vertelt hij over de revalidatie en hoe de orthopedische hulpmiddelen hem daarbij geholpen hebben.

Onderwerp prothesen (G013)

 • 14.30u Chris Verboven (Otto Bock) Wat is een myo-elektrische bovenarm prothese? Dat is een prothese die werkt op basis van elektriciteit en waarbij de aansturing gebeurd doormiddel van spierimpulsen. Hierbij hebben we Chris Verboven van Otto Bock uitgenodigd om de werking, het ontstaan, de evolutie en de voordelen ten opzichte van een gewone prothese toe te lichten.
 • 15.30u Tom Daniëls (Spronken) Een amputatie van een lidmaat en de vervanging ervan, is veel meer dan enkel en alleen het aanmeten en maken van een prothese. Om aan alle individuele noden van een persoon te kunnen voldoen richtte Spronken Orthopedie het Amputee Care Center (ACC) op . Het Amputee Care Center heeft als doel de levenskwaliteit van personen met een amputatie te verbeteren. Dit door zowel een individueel zorg traject op te stellen alsook door gebruik te maken van de laatste innovatieve technieken.
 • 16.30u Dries Glorieux (V!go) Sporters die na een gebeurtenis niet meer hun favoriete sport kunnen beoefenen, maar dit nog wel willen doen. Hierbij zijn speciaal ontwikkelde prothesen gemaakt voor dit terug te kunnen beoefenen. Dit worden sportblades genoemd, hierbij komt Dries Glorieux meer informatie geven. Dit gaat niet enkel over de vorm en het materiaal maar over nog veel meer.

Onderwerp schoentechnologie (G221)

 • 14.30u CVO HIK opleiding Als men aan voetzorg en orthopedie denkt, wordt vaak de link gelegd naar steunzolen en aangepaste schoenen. Dit klopt niet, alles begint met een goede voetverzorging. De lezing gaat aangeven hoe belangrijk het is om een goede voetverzorging te hebben en wat hiervan de voordelen kunnen zijn.
 • 15.30u Rick Broshuis van PLT Products komt vertellen over de toekomst van meetbare zorg. Vroeger werd er voor een maatname enkel en alleen gebruikt gemaakt van gips, dit proces van meetbare zorg is door de jaren heen sterk verandert. Daarnaast worden de voordelen en impact die het heeft op het vlak van orthopedie besproken.
 • 16.30u Sam Dillemans stelt Medida-Solutions aan jullie voor. In zijn lezing: “Hoe zien de zolen, leesten en voetsupplementen van de toekomst eruit?” Bespreekt hij hun visie, de gebruikte technieken maar ook de oplossingen en voordelen ervan komen aan bod.

Onderwerp mobiliteit (G117)

 • 14.30u Elien Allaert is geboren met een fysieke beperking. Elien ging nooit een uitdaging uit de weg en probeert ondanks haar beperking, een onbeperkt leven te leiden. Ze wou een beroepskeuze maken waar haar beperking geen negatieve invloed kon hebben op haar latere werksituatie. Ze wou en wil immers gezien worden als volwaardige werknemer. Dit is haar zeker gelukt met haar job als ze mobiliteitsverstrekker bij GOED thuiszorgwinkel waar ze mensen helpt en adviseert om hun mobiliteit terug te winnen. Tijdens haar lezing wil ze ons stimuleren om bij klanten het best naar boven te halen en te kijken naar wat ze nog wel kunnen en niet wat ze niet meer kunnen. Elien wil ook enkele misvattingen over mensen met een beperking uit de wereld helpen.
 • 14.30u Project U/TURN (Aud 1) wilt laten zien dat een beperking geen invloed mag hebben op het leven. Ze organiseren reizen in het binnen- of buitenland waarbij iedereen elkaar moet helpen. Geen hulpmiddelen, geen aangepast vervoer maar wel een tentje in de natuur. Ze willen helpen met de acceptatie van de beperking en revalidatie zodat ze terug een (her)integratie hebben in de maatschappij. https://projectu-turn.com/
 • 15.30u Tim Celen Official is een paralympische wielrenner die talloze grote prijzen heeft gewonnen. Hij komt eerst en vooral zichzelf voorstellen. Daarna komt hij vertellen over de beperking waarmee hij leeft en over de arm/been braces waarmee hij in aanraking is gekomen. De mogelijkheden voor het aanpassen van bepaalde dingen zodat alles makkelijker gaat, zoals bijvoorbeeld zijn auto. Verder komt hij nog vertellen over zijn sport, hoe het allemaal is begonnen, hoe het eraan toegaat en hoe het nu met hem is.

Keynote spreker (aud 1)

Met trots kunnen wij zeggen dat Marc Herremans komt spreken over de toekomst van orthopedie en wat orthopedie voor hem betekent. 

Volgende bedrijven zullen op onze beurs aanwezig zijn:


Deze bedrijven deden ook een duid in het zakje:


Wil je deelnemen aan de beurs als bezoeker, meld je dan even aan via: https://lnkd.in/ewQkHhQu

Voor de eerste 100 inschrijvingen hebben we een verrassing!

Adres: Thomas More Geel, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

 

Short Description

 

 

24
maart
Vrijdag
14:00
19:00
Agora