Jonge helden onderweg naar beter i.s.m. 11.11.11

Infosessie

In samenwerking met 11.11.11 wordt er op donderdag 27 september een themanamiddag georganiseerd rond migratie en vluchtelingen. Je bent meer dan welkom om te komen luisteren, vragen, kijken en beleven!

Stel je voor: Je valt op iemand van hetzelfde geslacht en bent daarom niet meer veilig in je eigen land. Of je wordt gearresteerd omdat je strijdt voor een meer rechtvaardig democratisch systeem. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, ...

Kom luisteren naar de persoonlijke verhalen van gevluchte Jonge Helden, onderweg naar beter. #AllemaalMensen

Programma

Deel 1: (grote aula) Interviews met:

Een vertegenwoordiger van La Lucha - La Lucha is een jongerenbeweging uit Congo. Verschillende van hun leden zaten al eens gevangen vanwege hun engagementen. Een aantal van hen zijn nu in Europa, maar kunnen niet terug naar Congo omdat ze er dan opnieuw gearresteerd zullen worden.

Lucy Mujaya- Lucy ontvluchtte Tanzania omwille van haar geaardheid. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal.

Deel 2: Keuzeaanbod

  1. Vuurkampioen (film) - Champion “incendie” Ndangi, een ex-bokskampioen, wil in Kinshasa een onafhankelijke televisieredactie uitbouwen. Helaas: persvrijheid bestaat niet in Congo en materiaal is duur. Toch zet de Vuurkampioen alles op het spel. Na de vertoning is er een Q&A met de regisseur Roel Nollet.
  2. Inside Lucha (expo) - Straf werk van Belgisch fotograaf Thomas de Wouters. Hij bracht verzetsbeweging La Lucha zeer raak in beeld. Je krijgt ook het verhaal achter de foto’s te horen.
  3. Silent Stories (film) - Silent Stories is een portret van twee mannen en twee vrouwen wiens seksuele identiteit hen dwong Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad te verlaten. Na de vertoning is er een nabespreking met Lucy Nujaya en Catherine Vuylsteke.
  4. Roots met Taboe (expo) - Een opmerkelijke fototentoonstelling over de verborgen geaardheid van allochtonen en asielzoekers in ons land. De fotograaf van dienst is JanKé. Rondleiding door kliQ: een organisatie die zich bezighoudt met seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Zij vertellen het verhaal achter de foto’s en vertellen over hun werking.

Deel 3: Afsluiter met DJ SAHRA - Afrobeats en andere wereldse ritmes

Bar - Met aanbod van Oxfam wereldwinkels

Info en standenmarkt - NGO’s en lokale organisaties stellen hun werking en hun aanbod voor.

In beeld

111111
27
september
Donderdag
13:30
17:00