Infosessie faalangst, uitstelgedrag en stress

Design & Build

Als student krijg je regelmatig te maken met stress: een te krappe deadline, een lange lijst met opdrachten, grote hoeveelheden leerstof die verwerkt moeten worden, een presentatie, zorgen over je studie, … Een gezonde hoeveelheid stress maakt het leven uitdagend en zet ons aan tot actie. Wanneer de stress echter te hoog oploopt of te lang duurt, ondervinden we hier hinder van: we voelen ons gejaagd en prikkelbaar, slapen slechter, presteren minder goed, kunnen ons niet meer concentreren, piekeren of ondervinden lichamelijke spanningsklachten.

Verder stelt iedereen wel eens studietaken zoals het schrijven van papers, het tijdig beginnen studeren voor examens, … uit. Op zich is dit niet zo erg. Het wordt echter wel een probleem wanneer we deze taken systematisch voor ons uitschuiven, terwijl we beseffen dat dit uitstel op langere termijn negatieve gevolgen heeft. Of ervaar je zoveel angst om te mislukken dat het je prestaties negatief beïnvloedt?

In deze infosessie krijg je een beter beeld op het onderscheid en mogelijke verbanden tussen stress, faalangst en uitstelgedrag. We reiken jou concrete handvaten aan om de symptomen te voorkomen en te verminderen.

Voor wie?

  • Laatstejaarsstudenten secundair onderwijs
  • Studenten hoger onderwijs

Praktisch 

Waar? Campus Sanderus 
Wanneer? Donderdag 28 november én donderdag 5 december van 18.00 u - 18.45 u. Inschrijven is niet nodig.
Door wie? Hanne Fransen

Hanne Fransen is master in de klinische psychologie. Ze werkt als lector binnen de vakgroep Klinische  Psychologie en heeft ervaring met het geven van groepstrainingen.

28
november
Donderdag
18:00
18:45
05
december
Donderdag
18:00
18:45