Infoavonden sombere stemming

Iedereen voelt zich weleens wat minder opgewekt of heeft soms weinig zin om iets te doen. Tijdelijke neerslachtigheid is een normale reactie op moeilijkheden of tegenslagen. Wanneer we last hebben van een aanhoudende sombere stemming en minder plezier beleven aan zaken die ons voorheen wel konden boeien, geraken we soms in een negatieve spiraal. 
Infosessie

Ervaar je dat jouw sombere stemming een impact heeft op je studies en studentenleven ? Wil je graag weten hoe depressieve klachten ontstaan en wat je hieraan kan doen ? Dan zijn deze 2 infoavonden iets voor jou! 

Voor wie? 

  • Studenten 3e graad secundair onderwijs 
  • Studenten hoger onderwijs

Wat?

Tijdens deze twee infoavonden: 

  • leer je depressieve klachten bij jezelf herkennen
  • krijg je inzicht in de oorzaken en gevolgen van depressieve klachten 
  • reiken we concrete handvaten aan om depressieve klachten te voorkomen en te verminderen

Deze infoavonden nemen de vorm aan van een informatieve groepscursus. Deze vorm van hulpverlening is geen groepstherapie. Zo hoef je bijvoorbeeld je eigen ervaringen niet te delen met de andere groepsleden of met de psycholoog. Uiteraard is er wel ruimte voor vragen. Er worden oefeningen en tips aangereikt die je zelf kan uitproberen. Je zal van ons tijdig het nodige materiaal krijgen (bv. slides), om de avonden goed te kunnen volgen. 

Praktisch 

Waar? Campus Sanderus
Wanneer? Maandag 19 en 26 november telkens van 17.30 u - 19.30 u.
Door wie? Leen Bastiaansen
Inschrijven | Klik hier om je in te schrijven voor deze training. Je ontvangt dan meteen een bevestigingsmail.

Leen Bastiaansen is klinisch psycholoog. Ze werkt als lector binnen de vakgroep Klinische Psychologie van de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Ze doceert er o.a. de opleidingsonderdelen Practicum en Psychodiagnostiek in het laatste jaar. Daarnaast werkt ze als gedragstherapeut i.o. (KU Leuven) bij groepspraktijk Mikado in Antwerpen, waar ze volwassenen begeleidt met uiteenlopende psychische problemen, waaronder depressieve klachten.

04
december
Dinsdag
17:30
19:30
11
december
Dinsdag
17:30
19:30