Hoe voeding invloed heeft op je studie

Lezing
Short Description

Voeding … iedereen is er dagelijks mee bezig, maar ken je de kracht van voeding? Helpen energiedrankjes echt je prestaties te verbeteren? Zit er veel suiker in fruit? Kan je ook gezond(er) snacken? Welke invloed heeft alcohol op je gezondheid? De nutri-score … wat betekent dit en werkt het echt? Hoe lees je verpakkingen correct? Waar kan je extra oog voor hebben? Is er een link tussen voeding en studieprestatie? Gezond eten … hoe breng je dit in de praktijk, zonder het gevoel te hebben ‘konijneneten’ voorgeschoteld te krijgen?  
Tijdens deze interactieve lezing worden 6 topics kritisch benaderd. Voedingsmythes die hun eigen leven zijn gaan leiden; wat is feit en wat is fabel? Daarnaast worden handvaten aangereikt om de eerste stappen naar een gezonder (studenten)leven te zetten. 
Om dit seminarie optimaal af te stemmen op jullie behoeftes, zullen we een korte enquête sturen naar alle ingeschreven studenten om te peilen naar de voedingsgewoonten rond bv. afhaalmaaltijden, snacks, fruit, water. Deze enquête is vrijblijvend en volledig anoniem en zal ons toelaten om tijdens het seminarie zo gericht mogelijk informatie te bieden. 
Leer in een vingerknip de tips en tricks om zonder moeite de baas over je voedingspatroon te worden. Book your seat!

Spreker
3 laatstejaars Voedings-en dieetkunde: Eliene Van Den Bogaert, Fien Van Houtven en Tatjana Beyers
De sprekers van deze lezing komen in drievoud. Eliene Van Den Bogaert, Fien Van Houtven en Tatjana Beyers zijn 3 diëtisten in spé. Ze staan nu op enkele maanden van afstuderen. In het kader van hun integrale eindopdracht werken zij een sensibiliseringscampagne uit over gezonde voeding voor studenten. Deze gastlezing is een onderdeel van deze campagne. Tatjana Beyers heeft reeds een diploma Bachelor in de rechtspraktijk op zak. Door een groeiende interesse in voeding heeft zij 3 jaar geleden beslist om de boeken nog niet neer te leggen en de Bachelor in voedings- en dieetkunde te starten. Zij heeft reeds een stage doorlopen in WZC Elisabeth te Duffel en AZ Elisabeth te Herentals. Haar laatste stage loopt bij diëtiste Alessia Couvreur te Mortsel. Tatjana is eveneens actief op sociale media (@bowlsbybeyers). Eliene Van Den Bogaert heeft reeds stages gelopen in Veresto in Malle en UZA Edegem. Zij start weldra haar laatste stageperiode in het voedingsbedrijf Guenther Bakeries te Olen. Eliene is de opleiding gestart uit interesse in voeding. Zij hoopt later in het werkveld terecht te komen op een afdeling / plaats waar ze kankerpatiënten kan helpen door voedingstips te geven, waardoor deze mensen behandelingen zoals chemo- en radiotherapie hopelijk op een meer comfortabele manier kunnen doorstaan. Fien Van Houtven heeft gekozen voor de opleiding Bachelor in de voedings- en dieetkunde o.w.v. haar interesse in de link tussen voeding en (chronische) ziektebeelden. Hiernaast is sport een gezonde passie. Zij heeft reeds een stage achter de rug in het voedingslabo van Vaco’s Kitchen en in het AZ Heilig Hart te Mol. Haar laatste stage in ZNA Middelheim te Antwerpen is recent gestart. Deze 3 sprekers worden in hun traject ondersteund door Marjan Hapers, lector in de opleiding voedings- en dieetkunde. Marjan Hapers is eveneens Bachelor in de voedings- en dieetkunde en Master in de biowetenschappen: voedingsindustrie. Zij is werkzaam aan Thomas More. In het verleden heeft zij gewerkt als onderzoeksmedewerker in verschillende projecten, momenteel ligt bij haar de focus op onderwijs. Zij doceert o.a. het vak gezondheidseducatie, waar net als de inhoud van deze lezing de nadruk ligt op preventie. Daarnaast ligt haar expertise in warenwetgeving, voedselproductie en voedselveiligheid.

Deelnameprijs
Studenten Business School Thomas More: via semestriële bijdrage €45
Andere Thomas More studenten: €15
Thomas More Alumni: €20
Externe deelnemers: €20 (contact opnemen met more.seminars@thomasmore.be)

Praktisch
Datum & startuur | maandag 25 april 2022, seminarie van 18:15-20:00
Taal | Nederlands
Locatie | online More Seminar met ZOOM
Inschrijven | Schrijf je in via deze link

25
april
Maandag
18:15
20:00
online More Seminar met ZOOM