Hoe gefocust werken als je huis op stelten staat?

Lezing
Short Description

Studeren in tijde van Corona, alles behalve makkelijk...
Dat 2020 - 2021 een speciaal jaartje zal worden, dat staat in de sterren geschreven. Sinds maart 2020 is het corona-virus roet in ons dagdagelijkse hogeschool-leven aan het gooien - waardoor iedereen flexibel moet zijn. Of toch wordt verondersteld flexibel te kunnen functioneren zodat je zelfstandig je schoolwerk kan doen
Allesbehalve evident voor een groot stuk van ons allen (studenten én docenten). Weet dus : je bent niet alleen. En... er zijn tips & tricks die je op weg kunnen helpen om dit academiejaar goed vol te houden.  
Want weet je niet meer wat eerst te doen of ben je de track van de dagen kwijt (was het nu maandag of dinsdag?). Verlies je jezelf wel eens in de constante stroom van emails met opdrachten, deadlines, uitnodigingen voor online lessen... 
Volg dan op 11 maart het MORE-seminar 'Hoe gefocust werken als je huis op stelten staat' gegeven door onze docente Nancy De Vogelaere. Nancy is medeoprichtster van haar eigen bedrijf Dinobusters, waarmee zij grote en kleine bedrijven én overheden adviseert en inspireert rond (zelf)leiderschap, organisatie-ontwikkeling en communicatie. Zij is ook auteur van verschillende boeken o.a. 'Aan het stuur van je eigen leven' (Witsand, 2018) en 'Ssst... hier werkt men' (Politeia, 2014)
'Hoe gefocust werken als je huis op stelten staat’
In volle corona-tijd zijn we allemaal op zoek naar een manier om ons studie-tijd, studentenleven en onze vrije tijd met elkaar te verenigen. Deze webinar geeft praktische tips en inzichten om productief aan de slag te blijven en tegelijk er ook te zijn voor je familie en (online)vrienden.

Wat mag je verwachten?
Gedurende een anderhalf uur dompelen we je onder in de een confrontatie met jezelf, structuur brengen in de dagelijkse chaos, de werking van ons brein en hoe je dat zo gefocust mogelijk kunt houden. Ons uiteindelijke doel is dat je meer gefocust werkt én elke dag kunt afsluiten met een goed gevoel.

Wat heb je nodig?
Je open blik én een laptop om deze webinar te volgen via TEAMS. 

Spreker
Nancy De Vogelaere

Nancy is politicoloog met een extra specialisatiejaar in Europees Recht en één in Ontwikkelingssamenwerking. Ze startte in 2002 haar carrière bij de Vlaamse overheid in het ministerie van onderwijs om van daaruit sterke fundamenten te leggen in een beter communicerende overheid. Als 
projectleider ging ze voluit voor digitalisering. Daarbij was ze verantwoordelijk voor de introductie van de elektronische personeelsdossiers van 180.000 leerkrachten. Ze was van 2012 tot 2014 één van de trekkers binnen het modern HR-beleid om ambtenaren sterker te laten communiceren via sociale media en de klant helemaal centraal te zetten in elke communicatiestap. Intussen werd ze afdelingshoofd in het Agentschap Onderwijscommunicatie, later overgenomen door het Departement Onderwijs & Vorming.

Als gecertficeerde coach werkte ze binnen de vlaamse overheid en vanuit haar functie van afdelingshoofd informatie en communicatie mee aan het netwerk intere coaches. Die competenties gebruikt ze op dit moment nog steeds, als loopbaancoach, teamcoach en trainer.

In 2016 liet ze haar natuurlijke habitat achter en ging ze samen met Elke Wambacq voluit voor hun bedrijf
Dinobusters. Beide dames worden er enthousiast van om mensen in organisaties in beweging te krijgen en
houden. Daarbij hanteren ze steeds een frisse externe blik om te blijven werken aan een klantvriendelijke
overheid. Als auteur en journalist leeft ze zich uit in publicaties die de wereld een beetje beter willen maken,
vanuit een evidence based aanpak. De public service motivation van Nancy blijft verder doorwerken in haar
opdracht (45%) als docent bij Thomas More Mechelen, waar ze in de Business Unit  bij Office Management met veel enthousiasme en passie les geeft rond personal branding, HR, sociale media en reputatiemanagement.

Deelnameprijs
Studenten Business School Thomas More: via semestriële bijdrage 30€
Andere Thomas More studenten: €10
Thomas More Alumni: 20€

Praktisch
Datum & startuur | 11 maart 2021, online seminarie van 18:00-19:30
Taal | Nederlands
Locatie | Druk op het startuur op deze link en meld je aan met je studentennummer.  Gelieve op voorhand de Teams-app te downloaden.
Inschrijven | Schrijf je in via deze link

11
maart
Donderdag
18:00
19:30
online seminarie