De krant lezen voor dummies en beleggers

Lezing
Short Description

Nieuws en informatie zijn overal. Goed geïnformeerd zijn is cruciaal voor iedereen: voor een bedrijfsleider, een ondernemer,  een politicus, een bankier of een belegger. Maar hoe vind je je weg in al het nieuws? Hoe zorg je ervoor dat je te weten komt wat je moet weten - zonder te veel tijd te verliezen?
In dit seminarie geeft Peter De Keyzer een overzicht van de belangrijkste nieuwsbronnen voor mensen die interesse hebben in economie en financiële markten. Welke bronnen zijn de belangrijkste? Hoe bouw je kennis op over een onderwerp? Hoe onderscheid je waardevolle informatie van tijdverspilling? Hoe kom je zoveel mogelijk te weten in zo weinig mogelijk tijd? 

Spreker
Als  Managing Partner van Growth Inc., staat Peter mee in voor het uitdenken en ontwikkelen van de strategie op vlak van communicatie, public affairs en reputatiecampagnes zowel in de profit als non-profit sector. 
Met meer dan 20 jaar ervaring in communicatie, mediarelaties en public affairs begeleidt hij bedrijven bij hun strategische communicatie. Zijn klanten situeren zich in de financiële sector: dit kunnen sectororganisaties zijn of transnationale bedrijven. Hij is bovendien een belangrijke opinieleider in België op vlak van economie en politiek en schrijft elke week een column in De Tijd. Hij beschikt ook over een zeer uitgebreid netwerk binnen alle politieke partijen en middenveldorganisaties. Grasduin op Youtube en je krijgt al een eerste indruk mee van zijn expertise!
Met een Master in de economische wetenschappen (grote onderscheiding) aan de Universiteit van Antwerpen, werkte hij als economist en hoofdeconoom voor KBC, ABN AMRO, Petercam en BNP Paribas Fortis. Zes jaar geleden werd hij zelf ondernemer en stichtte hij het strategisch communicatiebureau Growth Inc., samen met Olivier Van Horenbeeck. Samen breidden ze het team uit tot een 20-tal medewerkers die allen een heel diverse expertise en achtergrond hebben. Growth Inc. heeft zijn thuisbasis in Antwerpen, maar werkt over heel België en is ook actief in de buurlanden. 
Peter wordt regelmatig uitgenodigd als gastspreker voor conferenties, in debatten als deelnemer of moderator en ook als gast in belangrijke tv-programma’s … en op 7 maart bij ons! Kom luisteren naar een expert in strategische communicatie en ga in gesprek met een belangrijke opinieleider uit het economische en financiële landschap van ons land!

Deelnameprijs
Studenten Business School Thomas More: via semestriële bijdrage €45
Andere Thomas More studenten: €15
Thomas More Alumni: €20
Externe deelnemers: €20 (neem contact op met more.seminars@thomasmore.be)

Praktisch
Datum & startuur | 7 maart 2022, seminarie van 18:15-19:30 (onthaal vanaf 18:00)
Taal | Nederlands
Locatie | Campus De Vest | Aula 2
Inschrijven | Schrijf je in via deze link

07
maart
Maandag
18:15
19:30
Campus De Vest
Aula 2