Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodToerisme en Recreatiemanagement

Toerisme en Recreatiemanagement

Contact

Campus Mechelen De Vest
Annik Schellens
Opleidingsmanager
annik.schellens@thomasmore.be
Tel. +32 15 369 222

Campus Mechelen De Vest 
Curt Van de Poel
Trajectbegeleider
curt.vandepoel@thomasmore.be
Tel. +32 15 369 222

Toerisme en Recreatiemanagement

Professionele Bachelor

NIEUW! Nu kan je kiezen voor een Engelstalig of Nederlandstalig programma.

De beste opleiding in Vlaanderen

Onze bacheloropleiding kreeg in het rapport van de VLUHR als enige een beoordeling excellent voor het onderwijsproces. Daarmee steken we als opleiding met kop en schouders uit boven de andere hogescholen en zijn we internationaal een voorbeeld. Dit prachtige rapport is een mooi cadeau voor onze vijftigste verjaardag!

Thomas More

Bekijk hier het filmpje:

Bron: RTV

Toerisme? Wablieft

Je wilt reizen maken of verkopen, events organiseren of zakenreizigers verwennen, je eigen bedrijf opzetten of meewerken in een internationale organisatie; je wilt aan de slag in een hotel of museum, je talenten inzetten in de wereld van luchtvaart of cruises, sport of cultuur; je wilt je stempel drukken op het toeristische beleid of België verder op de internationale kaart zetten,... welkom in de wereld van toerisme en recreatie!

Ontplooi je talent

Zoals je ziet: keuze is troef. Wij bieden als enige in Vlaanderen een veelzijdige basisopleiding met daarbinnen mogelijkheden om maximaal op je eigen interesses in te gaan: voor specifieke beroepsuitwegen, voor een meer businessgerichte mindset, voor internationale avonturen, voor een bijkomend Franstalig diploma in dezelfde drie jaar tijd.

En wat nog ‘meer’ is: we helpen je kiezen! 

Future Proof

Wij bereiden je maximaal voor op de toekomst. Duurzaam bouwen aan het toerisme van de toekomst  en het ontwikkelen van je eigen sterktes  zijn daarbij sleutelwoorden. Specialisten uit heel toeristisch Vlaanderen delen graag hun kennis met onze studenten. Onze vele stageplaatsen in binnen-en buitenland wachten elk jaar op onze kandidaten. Optimaal voorbereid kan je direct aan de slag.

Praktijk troef

Praktijk is bij ons echte praktijk.  Indien je wil, draai je mee in de reisdienst van Thomas More - Travel More -  of in onze eigen start-up Go More. Je werkt er levensechte reizen en arrangementen op maat uit voor specifieke doelgroepen, bestemmingen en opdrachtgevers. Je bereidt studie uitstappen van eigen studenten voor. Je ontwikkelt niet alleen nieuwe producten: we dagen je uit om innovatief uit de hoek te komen en deel te nemen aan wedstrijden.

Stage? Stages! Bij ons hoef je niet te wachten tot de laatste fase van je opleiding.  Vanaf het begin bouwen we al stage-ervaringen voor je in.  In de eerste opleidingsfase voorzien we een vierdaagse belevingsstage: je duikt dan met ons achter de schermen van gerenommeerde bedrijven en je krijgt zo snel een zicht op de sector.  In de tweede opleidingsfase ga je 7 dagen op begeleide projectstage in het buitenland.   In team ga je er scouten en onderhandelen om een compleet nieuw product uit te werken.  Malta, Oostenrijk, Turkije, Mallorca: ze waren blij met de frisse kijk van onze studenten.   In de laatste fase van de opleiding voorzien we uiteraard nog een operationele eindstage van 15 weken in binnen- of buitenland.  Zo voel jij je na drie jaar volledig klaar voor de arbeidsmarkt.

Vind jij stage de max en kan je er niet genoeg van krijgen?  Nog meer stage?  Je kan vrijwillig intekenen op nog een extra ervaringsstage van 20 dagen! 

Voor elk wat wils...

Binnen de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement kan je kiezen voor één van de vier keuzetrajecten.

BusinessCultuur en Vrije TijdHospitality Travel

...en wanneer het je best past

Naast de dagopleiding kan je de Bachelor in het Toerisme en recreatiemanagement ook volgen in deeltijds onderwijs.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Mechelen De Vest
Annik Schellens
Opleidingsmanager
annik.schellens@thomasmore.be
Tel. +32 15 369 222

Campus Mechelen De Vest 
Curt Van de Poel
Trajectbegeleider
curt.vandepoel@thomasmore.be
Tel. +32 15 369 222

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.