Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Klinische Psychologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Toegepaste Psychologie

Deze afstudeerrichting bereidt je voor op het verlenen van professionele hulp aan mensen met psychosociale problemen in de brede sector van de geestelijke gezondheidszorg.

Je bent gebeten door alles wat met psychische gezondheid te maken heeft. We maken je vaardig in de diagnostische screenings en begeleiding van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die psychische zorg nodig hebben. Je wordt opgeleid om mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen. We besteden uitgebreid aandacht aan preventief werken om zo de mentale gezondheid te bevorderen.

Multidisciplinair werken is een must om te komen tot een kwaliteitsvolle zorgverlening. Je overlegt met psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers waardoor je verder kijkt dan enkel je eigen vakgebied.

Je professionele toekomst?

Je bent polyvalent inzetbaar in de geestelijke gezondheidsbevordering en preventiewerking, eerstelijnspsychologische hulp, psychosociale rehabilitatie, gerontopsychologische zorg, centra geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen. Je bent een gewild deskundige in neuropsychologische settings, psychiatrische voorzieningen voor kinderen en volwassenen, forensische diensten en centra voor crisisinterventie en -bemiddeling.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be