Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodToegepaste PsychologieKlinische Psychologie

Klinische Psychologie

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Klinische Psychologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Toegepaste Psychologie

Deze afstudeerrichting bereidt je voor op het verlenen van professionele hulp aan mensen met psychosociale problemen in de brede sector van de geestelijke gezondheidszorg.

Je bent gebeten door alles wat met psychische gezondheid te maken heeft. We maken je vaardig in de diagnostische screenings en begeleiding van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die psychische zorg nodig hebben. Je wordt opgeleid om mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen. We besteden uitgebreid aandacht aan preventief werken om zo de mentale gezondheid te bevorderen.

Multidisciplinair werken is een must om te komen tot een kwaliteitsvolle zorgverlening. Je overlegt met psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers waardoor je verder kijkt dan enkel je eigen vakgebied.

Je professionele toekomst?

Je bent polyvalent inzetbaar in de geestelijke gezondheidsbevordering en preventiewerking, eerstelijnspsychologische hulp, psychosociale rehabilitatie, gerontopsychologische zorg, centra geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen. Je bent een gewild deskundige in neuropsychologische settings, psychiatrische voorzieningen voor kinderen en volwassenen, forensische diensten en centra voor crisisinterventie en -bemiddeling.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!