Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodToegepaste PsychologieArbeids- en Organisatiepsychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Toegepaste Psychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Een tevreden werknemer presteert beter! Maar hoe zorgen we ervoor dat levenskwaliteit en performantie hand in hand gaan? Wat doen innovatieve bedrijven anders? Hoe maken zij het verschil? Wil jij mee vormgeven aan de arbeidsmarkt van morgen? Dan is deze afstudeerrichting op jouw lijf geschreven!

Wij leiden je op tot dé HR professional van de toekomst.  Deze vernieuwde afstudeerrichting bouwt de brug tussen mens en organisatie en legt de focus op menselijk kapitaal. Jij bouwt aan economisch gezonde organisaties met gelukkige werknemers.

Je bent een echte business partner. Je hebt oog voor winst en bedrijfsprocessen, maar je verliest nooit de werknemers en hun welzijn uit het oog. Je hebt kennis van bedrijfsprocessen EN van psychologie.

Je kan vlot communiceren met verschillende partijen ( werkzoekenden, werknemers, managers, klanten, vakbonden...) en je verenigt hun belangen. Je bent vertrouwd met alle HRM-domeinen en processen. Als HRM expert hebben domeinen als rekrutering en selectie, opleiding en ontwikkeling, performance management en zelfs begeleiding bij ontslag, … geen geheimen meer voor jou. Je maakt hierbij vlot gebruik van sociale wetgeving of de nieuwst HR systemen en –data.

Je bent een talentontwikkelaar, je begeleidt en traint individuen en teams. Je bent een geoefend coach en gesprekspartner, met een neus voor talent en hoe je dat doet openbloeien. Je ondersteunt ook leidinggevenden in hun rol van people- manager.

Oplossingsgericht, creatief, communicatief, veelzijdig … dat ben jij ten voeten uit. Je bent geprikkeld door verandering. Je hebt goesting om levenslang te leren. Je weet van aanpakken. Kortom, je bent de professional van de toekomst.

In deze opleiding sta je al snel met één voet in de praktijk. We combineren een stevige basiskennis met heel wat praktijkervaring(in slowdates, lessen, business games, learning parks en stages)

Aan de slag?

Jouw deskundigheid is essentieel in zowel de profit als de non-profit sector. Je levert cruciaal werk in multinationals of KMO's, in selectie-, uitzend-, of headhunterskantoren, op een externe dienst voor preventie en welzijn op het werk, of in zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties, overheidsinstellingen.

Je kan ook als (zelfstandig) trainer of coach aan de slag gaan. Je bent breed inzetbaar en komt terecht in een boeiende en bloeiende arbeidsmarkt. Zo maak jij mee de toekomst!

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!