Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodToegepaste PsychologieArbeids- en Organisatiepsychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Toegepaste Psychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Een tevreden werknemer presteert beter! Maar hoe zorgen we ervoor dat levenskwaliteit en performantie hand in hand gaan? Wat doen innovatieve bedrijven anders? Hoe maken zij het verschil? Wil jij mee vormgeven aan de arbeidsmarkt van morgen? Dan is deze afstudeerrichting op jouw lijf geschreven!

Wij leiden je op tot dé HR professional van de toekomst.  Deze vernieuwde afstudeerrichting bouwt de brug tussen mens en organisatie en legt de focus op menselijk kapitaal. Jij bouwt aan economisch gezonde organisaties met gelukkige werknemers.

Je bent een echte business partner. Je hebt oog voor winst en bedrijfsprocessen, maar je verliest nooit de werknemers en hun welzijn uit het oog. Je hebt kennis van bedrijfsprocessen EN van psychologie.

Je kan vlot communiceren met verschillende partijen ( werkzoekenden, werknemers, managers, klanten, vakbonden...) en je verenigt hun belangen. Je bent vertrouwd met alle HRM-domeinen en processen. Als HRM expert hebben domeinen als rekrutering en selectie, opleiding en ontwikkeling, performance management en zelfs begeleiding bij ontslag, … geen geheimen meer voor jou. Je maakt hierbij vlot gebruik van sociale wetgeving of de nieuwst HR systemen en –data.

Je bent een talentontwikkelaar, je begeleidt en traint individuen en teams. Je bent een geoefend coach en gesprekspartner, met een neus voor talent en hoe je dat doet openbloeien. Je ondersteunt ook leidinggevenden in hun rol van people- manager.

Oplossingsgericht, creatief, communicatief, veelzijdig … dat ben jij ten voeten uit. Je bent geprikkeld door verandering. Je hebt goesting om levenslang te leren. Je weet van aanpakken. Kortom, je bent de professional van de toekomst.

In deze opleiding sta je al snel met één voet in de praktijk. We combineren een stevige basiskennis met heel wat praktijkervaring(in slowdates, lessen, business games, learning parks en stages)

Aan de slag?

Jouw deskundigheid is essentieel in zowel de profit als de non-profit sector. Je levert cruciaal werk in multinationals of KMO's, in selectie-, uitzend-, of headhunterskantoren, op een externe dienst voor preventie en welzijn op het werk, of in zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties, overheidsinstellingen.

Je kan ook als (zelfstandig) trainer of coach aan de slag gaan. Je bent breed inzetbaar en komt terecht in een boeiende en bloeiende arbeidsmarkt. Zo maak jij mee de toekomst!

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Antwerpen Sanderus
dr. Peter De Graef

Opleidingsmanager
peter.degraef@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.