Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodPostgraduaat Meertaligheid

Postgraduaat Meertaligheid

Contact

Postgraduaat Meertaligheid

Postgraduaat

Hoe onderzoek je de moedertaal van een kind? Hoe communiceer je met anderstalige ouders? Kan je de moedertaal integreren in taaltherapie? Wat zijn de voorwaarden voor terugbetaling? Ontdek het in het postgraduaat Meertaligheid.

Kennis over meertaligheid is onmisbaar in onze superdiverse maatschappij. In dit postgraduaat krijg je  inzicht in recent wetenschappelijk onderzoek over taalontwikkeling en taalontwikkelings­stoor­nis­sen in een meertalige context. Deze theoretische inzichten gaan hand in hand met praktische oefeningen zodat je ook je vaardigheden  als interculturele hulpverlener versterkt. We bieden tips & tricks die de communicatie met anderstalige ouders vergemakkelijken.

In het tweede luik van het postgraduaat leer je meertalige kinderen met taalproblemen onderzoeken. Een gedetailleerde anamnese, intelligentieonderzoek, dynamisch taalonderzoek en spontane taalanalyse komen aan bod. Verworven kennis en vaardigheden pas je meteen toe op je eigen cliënten.

Daarnaast wijden we een groot deel van het lessenpakket aan taaltherapie bij meertalige kinderen. Vertrekkend vanuit een degelijk behandelplan zal je in staat zijn indirecte en directe therapie met aandacht voor de moedertaal in te vullen.

Troeven

  • Je gaat aan de slag met meertalige cliënten uit je eigen praktijk

  • (Inter)nationale experten verzorgen de theoretische lezingen en praktische workshops

  • Via de digitale leeromgeving kan je op eigen tempo kennis verwerven

  • Op de gloednieuwe campus vind je het studeercentrum met een uitgebreid aanbod aan vakliteratuur, diagnostisch en therapeutisch materiaal

 Doelgroep

  • Je bent logopedist en hebt interesse in taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen

  • Je beschikt over de mogelijkheid om meertalige kinderen met taalproblemen te behandelen

Nieuws

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.