Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodPostgraduaat Gedragscounseling

Postgraduaat Gedragscounseling

Contact

Campus Sanderus
Gert De Kinder
gert.dekinder@thomasmore.be
03 241 08 29

Postgraduaat Gedragscounseling

Postgraduaat

Infodagen op 6 mei en 24 juni in Thomas More Campus Sanderus te Antwerpen !

Het tweejarige postgraduaat gedragscounseling leidt professionals op in de psychosociale begeleiding binnen een gedragstherapeutisch kader en bereidt hulpverleners voor op de ondersteuning van kinderen, jongeren en volwassenen die psychosociale problemen ervaren in het dagelijks leven.

Het gedragstherapeutisch kader van deze opleiding biedt duidelijke handvatten binnen de hulpverlening en hierdoor komt de opleiding tegemoet aan de professionele noden vanuit het werkveld.

Een gedragscounselor traint, ondersteunt en begeleidt mensen die psychosociale problemen ervaren in hun dagelijks functioneren. De psychosociale begeleiding richt zicht op de preventie van, het omgaan met en het begeleiden van mensen met moeilijkheden. Een gedragscounselor brengt cliënten vanuit het gedragstherapeutisch kader en via specifieke methodieken geschikte vaardigheden bij om beter te functioneren. Men richt zich hierbij op het denken, voelen en doen.

Een gedragscounselor is voornamelijk werkzaam binnen verschillende domeinen van de Geestelijke Gezondheidszorg, zoals crisishulp, bemiddeling, ondersteunende begeleiding, groepsbegeleiding/-training en rehabilitatie. Hij oefent zijn beroep uit in verschillende afdelingen van CAW’s, centra voor geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, psychiatrische voorzieningen, schoolpsychologische context, groepspraktijken enz.

Een gedragscounselor is geen (gedrags)therapeut! Counseling is dus een ander beroep dan psychotherapie met een andere doelstelling (niet veranderen, maar ondersteunen/probleemoplossing op gang brengen), met een andere focus (niet psychopathologie, maar psychosociale problemen) en een andere specialisatie (niet behandelen, maar begeleiden).

Doelgroep

Dit postgraduaat richt zich tot:

  • professionele bachelors in de toegepaste psychologie,
  • professionele bachelors in de orthopedagogie,
  • masters in de psychologie,
  • masters in de pedagogiek,
  • psychiaters in opleiding.

De kandidaten moeten tewerkgesteld zijn in een setting waarin psychosociale begeleiding kan verricht worden en moeten relevante praktijkervaring kunnen voorleggen.

BELANGRIJK: de opleiding komt in aanmerking voor BETAALD EDUCATIEF VERLOF en KMO portefeuille.

Nieuws

Contact

Campus Sanderus
Gert De Kinder
gert.dekinder@thomasmore.be
03 241 08 29

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.