Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodPostgraduaat Forensische psychodiagnostiek en counseling

Postgraduaat Forensische psychodiagnostiek en counseling

Contact

Postgraduaat Forensische psychodiagnostiek en counseling

Postgraduaat

Het forensische werkveld betreft een brede en voornamelijk groeiende sector. Het houdt  niet uitsluitend het justitiële domein in, maar dekt zowel de verplichte als de vrijwillige hulpverlening. Deze groei van de forensische hulpverleningssector gaat gepaard met een toenemende vraag naar specifieke kennis en deskundigheid op het gebied van de forensische psychologie.

De forensische psychologie situeert zich op het raakvlak tussen de psychosociale hulpverlening en justitie. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de forensische hulpverlening specifieke functievereisten heeft op het gebied van kennis (bv. juridische en deontologische kennis, kennis van veel voorkomende vormen van psychopathologie binnen dit werkveld, …) alsook van vaardigheden (bv. vaardigheid in de hantering van instrumenten voor forensische psychodiagnostiek, specifieke communicatievaardigheden met dader en slachtoffer, counselingvaardigheden rekening houdend met ondermeer de juridische context, verplichte hulpverlening…).

Het tweejarige postgraduaat forensische psychodiagnostiek en counseling wil voor de professional een brede en diepgaande opleiding in de forensische psychologie aanreiken. Hierbij zal het accent niet uitsluitend op kennis maar ook op vaardigheden gericht zijn. De professional maakt tijdens deze opleiding voornamelijk kennis met de hulpverlening bij daders. Daarnaast komt de rechtspsychologie alsook de wisselwerking tussen het dader- en slachtofferschap aan bod.

Doelgroep

  • professionele bachelors in de toegepaste psychologie
  • masters in de psychologie
  • masters in de pedagogiek

Je kan je voor de nieuwe opleidingscyclus die in september 2018 van start zal gaan, of voor losse modules kandidaat stellen door een motiveringsbrief met CV naar Kasia Uzieblo (kasia.uzieblo@thomasmore.be) op te sturen

Houders van een ander diploma hoger onderwijs met professionele ervaring in het forensische werkveld kunnen zich voor afzonderlijke modules inschrijven. Een stuurgroep zal elk dossier individueel beoordelen.

Nieuws

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.