Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodPostgraduaat Client-centered spelcounseling

Postgraduaat Client-centered spelcounseling

Contact

Postgraduaat Client-centered spelcounseling

Postgraduaat

Infodagen op 6 mei en 24 juni in Thomas More Campus Sanderus te Antwerpen !

Het postgraduaat client-centered spelcounseling leidt professionals op tot spelcounselor met een client-centered basishouding. 

Een client-centered spelcounselor werkt in een multidisciplinair team of in nauwe samenwerking met andere disciplines. De omgeving van het kind (ouders, school, …) wordt zoveel mogelijk bij de begeleiding betrokken.

Een client-centered spelcounselor is geen psychotherapeut: counseling is een ander beroep dan psychotherapie met een andere doelstelling (ondersteunen/veranderingsproces op gang brengen), een andere focus (psychosociale problemen) en een andere specialisatie (begeleiden).

Wat is de rol van een spelcounselor?

Een client-centered spelcounselor begeleidt kinderen met uiteenlopende psychosociale problemen (rouw, angst, echtscheiding, hechting, pestproblematiek enz.). Het spel van het kind staat centraal in de begeleiding. Spel is een natuurlijke uiting van het kind. In het spel laat het kind zien waarmee het zich bezighoudt en welke problemen het ervaart. Spel geeft het kind ook de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met nieuw gedrag.

De spelcounselor volgt het kind in zijn spel, probeert de speeltaal van het kind te begrijpen en geeft ondersteuning bij het uiten en verwerken van problemen. Het kind krijgt mogelijkheden om nieuwe ervaringen op te doen en om emotionele en cognitieve inzichten te verwerven.

Client-centered visie

De client-centered visie zorgt ervoor dat de spelcounselor werkt vanuit een houding van onvoorwaardelijke acceptatie, echtheid en empathie voor het kind en alle betrokkenen bij de begeleiding. Interventies gebeuren vanuit een positieve focus op problemen.

Doelgroep

  • professionele bachelors in de toegepaste psychologie
  • masters in de psychologie
  • professionele bachelors in de orthopedagogie
  • masters in de (ortho)pedagogische wetenschappen
  • professionele bachelors in de gezinswetenschappen

Deelnemers moeten over de mogelijkheid beschikken om praktijkoefeningen uit te voeren met kinderen en ouders. 

BELANGRIJK: de opleiding komt in aanmerking voor BETAALD EDUCATIEF VERLOF en KMO portefeuille.

Nieuws

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je binnenkort op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Belevingsdagen

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.