Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager

helga.vertommen@thomasmore.be

Schoentechnologie voor Sport en Revalidatie

Afstudeerrichting van de Bachelor Orthopedie

Het eerste jaar van de opleiding Orthopedie is gemeenschappelijk. Hier krijg je een goede basis en proef je van alle aspecten van de orthopedie. Vanaf het tweede jaar maak je een keuze. Binnen de afstudeerrichting Schoentechnologie voor Sport en Revalidatie ligt de focus meer op het onderste lidmaat. Je helpt mensen met voetproblemen, sporters en  personen met een beperking. Je doet schoenaanpassingen en ontwerpt schoenen en steunzolen aangepast aan ziekte, handicap, werk en vrije tijd.

Maat nemen, vervaardigen, passen en afleveren, alle opeenvolgende stappen komen aan bod, zowel in theorie als in de praktijk. Tijdens de praktijksessies oefen je op jezelf, op andere studenten of op demo-patiënten.

Je professionele toekomst

Met deze praktische en theoretische bagage kan je terecht als medewerker in een schoentechnologisch bedrijf, als verstrekker van orthopedische schoenen en steunzolen, vertegenwoordiger van medische hulpmiddelen of in speciaalzaken voor sportschoeisel. Maar ook als ontwikkelingshelper of als onderzoeker kan je aan de slag. Is ons land te klein voor jou? Ook in het buitenland zien ze onze afgestudeerden graag komen!

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager

helga.vertommen@thomasmore.be