Orthopedische Technologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Orthopedie

Het eerste jaar van de opleiding Orthopedie is gemeenschappelijk. Hier krijg je een goede basis en proef je van alle aspecten van de orthopedie. Vanaf het tweede jaar maak je een keuze. Binnen de afstudeerrichting Orthopedische Technologie maak je kennis met vier deelgebieden: bandages – orthesen – prothesen – rolstoelen. De focus ligt op het hele menselijke lichaam.

Bandages zijn verbanden die het lichaam ondersteunen zoals een schouderbandage, buikband, maar ook borstprothesen en  incontinentiemateriaal. Een orthese is een hulpmiddel dat het lichaam ondersteunt: kniebraces, korsetten, polsbraces, halskragen en nog veel meer. Prothesen vervangen een lidmaat en worden gebruikt na amputaties. Het gamma rolstoelen is heel divers: looprekjes, een gewone rolstoel, een rolstoel voor sporters, …. 

Maat nemen, vervaardigen, passen en afleveren, alle opeenvolgende stappen komen aan bod, zowel in theorie als in de praktijk. Tijdens de praktijksessies oefen je op jezelf, op andere studenten of op demo-patiënten.

Je professionele toekomst

Met deze praktische en theoretische bagage kan je terecht als medewerker in een orthopedisch bedrijf, als verstrekker van bandages, orthesen, prothesen en/of rolstoelen. Maar je kan ook werken in onderzoeksinstellingen voor het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten. Is ons land te klein voor jou? Ook in het buitenland zien ze onze afgestudeerden graag komen!

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen