Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodOrthopedie

Orthopedie

Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager
helga.vertommen@thomasmore.be

Orthopedie

Professionele Bachelor

Als je kiest voor orthopedie dan ga je voor een boeiende mix van sociale, medische en technologische aspecten. Je ontwerpt hulpmiddelen die de dagelijkse mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking ondersteunen. Dit kunnen eenvoudige hulpmiddelen zijn zoals steunzolen en (sport)braces maar ook orthopedische schoenen, rolstoelen, apparaten die het lichaam ondersteunen (orthesen) of apparaten die bepaalde lichaamsdelen vervangen (prothesen). Daarnaast kunnen ook hoogtechnologische apparaten aan bod komen, zoals een computergestuurde prothesehand of sportprotheses die atleten in staat stellen om fenomenale prestaties neer te zetten.

Orthopedische techniekers zijn belangrijke schakels in een multidisciplinair team (artsen, kinesisten, ergotherapeuten…). Hun job vereist creativiteit, innovatie, sociale vaardigheden, een stevige kennis van het menselijke lichaam en handigheid. 

Onze professionele bachelor in de orthopedie is uniek in Vlaanderen en stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een toekomstgericht opleidingsprogramma dat wetenschappelijke inzichten en orthopedische praktijk combineert. In een splinternieuwe orthopedische werkplaats leren echte professionals je de knepen van het vak aan. 

Wie afstudeert aan onze bachelor in de orthopedie staat stevig in zijn schoenen.  Dankzij de stages in verschillende bedrijven en de vele bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland weet je wat er leeft in de wereld van de orthopedie. Hierdoor vind je nadien makkelijk je weg in het brede orthopedische werkveld:binnen de maand na afstuderen heeft 90% van de werkzoekenden werk!

De slides die ook getoond worden op de infodagen vind je hier.

Voor elk wat wils...

Na een eerste gemeenschappelijke jaar kies je tussen twee afstudeerrichtingen.

Orthopedische TechnologieSchoentechnologie voor Sport en Revalidatie

...en wanneer het je best past

Je kan de opleiding Orthopedie in verkort traject volgen, je vindt de voorwaaren via onderstaande link.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager
helga.vertommen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je binnenkort op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Belevingsdagen

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.