Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodOrthopedie

Orthopedie

Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager
helga.vertommen@thomasmore.be

Orthopedie

Professionele Bachelor

Als je kiest voor orthopedie dan ga je voor een boeiende mix van sociale, medische en technologische aspecten. Je ontwerpt hulpmiddelen die de dagelijkse mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking ondersteunen. Dit kunnen eenvoudige hulpmiddelen zijn zoals steunzolen en (sport)braces maar ook orthopedische schoenen, rolstoelen, apparaten die het lichaam ondersteunen (orthesen) of apparaten die bepaalde lichaamsdelen vervangen (prothesen). Daarnaast kunnen ook hoogtechnologische apparaten aan bod komen, zoals een computergestuurde prothesehand of sportprotheses die atleten in staat stellen om fenomenale prestaties neer te zetten.

Orthopedische techniekers zijn belangrijke schakels in een multidisciplinair team (artsen, kinesisten, ergotherapeuten…). Hun job vereist creativiteit, innovatie, sociale vaardigheden, een stevige kennis van het menselijke lichaam en handigheid. 

Onze professionele bachelor in de orthopedie is uniek in Vlaanderen en stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een toekomstgericht opleidingsprogramma dat wetenschappelijke inzichten en orthopedische praktijk combineert. In een splinternieuwe orthopedische werkplaats leren echte professionals je de knepen van het vak aan. 

Wie afstudeert aan onze bachelor in de orthopedie staat stevig in zijn schoenen.  Dankzij de stages in verschillende bedrijven en de vele bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland weet je wat er leeft in de wereld van de orthopedie. Hierdoor vind je nadien makkelijk je weg in het brede orthopedische werkveld:binnen de maand na afstuderen heeft 90% van de werkzoekenden werk!

De slides die ook getoond worden op de infodagen vind je hier.

Voor elk wat wils...

Na een eerste gemeenschappelijke jaar kies je tussen twee afstudeerrichtingen.

Orthopedische TechnologieSchoentechnologie voor Sport en Revalidatie

...en wanneer het je best past

Je kan de opleiding Orthopedie in verkort traject volgen, je vindt de voorwaaren via onderstaande link.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Helga Vertommen
Opleidingsmanager
helga.vertommen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!