Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be

Ontwerp- en Productietechnologie

Professionele Bachelor

Je schroeft al eens dingen uit elkaar om te achterhalen hoe ze werden gemaakt? Je bestudeert je omgeving met nieuwsgierigheid? Als je creatief wil zijn en nieuwe producten tot leven wil brengen, dan zoek je naar de opleiding ontwerp- en productietechnologie.

Aerobike

Specifieke technische voorkennis is niet vereist. Onze opleiding is zo opgebouwd dat er in de eerste fase voldoende aandacht wordt besteed aan zowel basiscompetenties als verdere verdieping. De belangrijkste troeven om te slagen zijn interesse, motivatie, inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen. De opleiding ontwerp- en productietechnologie is een veelzijdige, gevarieerde en praktijkgerichte bacheloropleiding.

De nadruk ligt op ontwerp en realisatie. Oefeningen, labo’s en projecten vormen de rode draad. Je maakt gebruik van de modernste infrastructuur, technologie en technieken. Je bestudeert en beleeft het traject van idee tot product. Veel aandacht gaat naar de innoverende ontwerptechnieken en -tools. Je leert de klassieke productietechnieken kennen en je wordt ondergedompeld in de wereld van de moderne industriële productie.

Kennis van traditionele materialen wordt aangevuld met die van kunststoffen en composietmaterialen. Met de studie van geavanceerde meettechnieken kun je de cirkel van creatie en innovatie rond maken: van ontwerp, over virtueel prototype tot technische realisatie en controle.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be