Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodOntwerp- en Productietechnologie

Ontwerp- en Productietechnologie

Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be

Ontwerp- en Productietechnologie

Professionele Bachelor

Je schroeft al eens dingen uit elkaar om te achterhalen hoe ze werden gemaakt? Je bestudeert je omgeving met nieuwsgierigheid? Als je creatief wil zijn en nieuwe producten tot leven wil brengen, dan zoek je naar de opleiding ontwerp- en productietechnologie.

Aerobike

Specifieke technische voorkennis is niet vereist. Onze opleiding is zo opgebouwd dat er in de eerste fase voldoende aandacht wordt besteed aan zowel basiscompetenties als verdere verdieping. De belangrijkste troeven om te slagen zijn interesse, motivatie, inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen. De opleiding ontwerp- en productietechnologie is een veelzijdige, gevarieerde en praktijkgerichte bacheloropleiding.

De nadruk ligt op ontwerp en realisatie. Oefeningen, labo’s en projecten vormen de rode draad. Je maakt gebruik van de modernste infrastructuur, technologie en technieken. Je bestudeert en beleeft het traject van idee tot product. Veel aandacht gaat naar de innoverende ontwerptechnieken en -tools. Je leert de klassieke productietechnieken kennen en je wordt ondergedompeld in de wereld van de moderne industriële productie.

Kennis van traditionele materialen wordt aangevuld met die van kunststoffen en composietmaterialen. Met de studie van geavanceerde meettechnieken kun je de cirkel van creatie en innovatie rond maken: van ontwerp, over virtueel prototype tot technische realisatie en controle.

Nieuw

Binnen de bachelor Ontwerp- en Productietechnologie kan je vanaf je fase 2 ook kiezen voor het traject 3D-printing & additive manufacturing.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!