Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodOntwerp- en Productietechnologie

Ontwerp- en Productietechnologie

Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be

Ontwerp- en Productietechnologie

Professionele Bachelor

Je schroeft al eens dingen uit elkaar om te achterhalen hoe ze werden gemaakt? Je bestudeert je omgeving met nieuwsgierigheid? Als je creatief wil zijn en nieuwe producten tot leven wil brengen, dan zoek je naar de opleiding ontwerp- en productietechnologie.

Aerobike

Specifieke technische voorkennis is niet vereist. Onze opleiding is zo opgebouwd dat er in de eerste fase voldoende aandacht wordt besteed aan zowel basiscompetenties als verdere verdieping. De belangrijkste troeven om te slagen zijn interesse, motivatie, inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen. De opleiding ontwerp- en productietechnologie is een veelzijdige, gevarieerde en praktijkgerichte bacheloropleiding.

De nadruk ligt op ontwerp en realisatie. Oefeningen, labo’s en projecten vormen de rode draad. Je maakt gebruik van de modernste infrastructuur, technologie en technieken. Je bestudeert en beleeft het traject van idee tot product. Veel aandacht gaat naar de innoverende ontwerptechnieken en -tools. Je leert de klassieke productietechnieken kennen en je wordt ondergedompeld in de wereld van de moderne industriële productie.

Kennis van traditionele materialen wordt aangevuld met die van kunststoffen en composietmaterialen. Met de studie van geavanceerde meettechnieken kun je de cirkel van creatie en innovatie rond maken: van ontwerp, over virtueel prototype tot technische realisatie en controle.

Nieuw

Binnen de bachelor Ontwerp- en Productietechnologie kan je vanaf je fase 2 ook kiezen voor het traject 3D-printing & additive manufacturing.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus De Nayer
Hilde Jansen
Opleidingsmanager
hilde.jansen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.