Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodMedia en Entertainment Business

Media en Entertainment Business

Contact

Vragen over deze opleiding?
Aarzel niet en contacteer: instroommeb@thomasmore.be

Media en Entertainment Business

Professionele Bachelor

Don't beat the media. Rule the media!

Vroeger was het simpel. Je had radio en televisie, kranten en tijdschriften. En daarna ook internet. Nu ook Facebook, apps en iPhones... De media- en entertainmentwereld is op korte tijd grondig door elkaar geschud. Je bent er het levende bewijs van: je kijkt naar films op je computer, luistert naar muziek via Deezer en Spotify, deelt nieuws en beelden op sociale media. Alles is met elkaar verbonden en iedereen maakt er deel van uit.

Achter deze boeiende en ontspannende wereld schuilt echter ook een keiharde business. Uitzendrechten verwerven, een zo groot mogelijk publiek bereiken, adverteerders overtuigen, contracten afsluiten ... In de opleiding Media en Entertainment Business leer je de media- en entertainmentsector vanuit commercieel standpunt begrijpen. Je leert met andere woorden hoe je met media maken en met entertainment geld kan verdienen. En de beste manier om dat te leren begrijpen, is het ook te doen: zelf een mediaproduct ontwikkelen en er een publiek voor zoeken.

Media en Entertainment is een opleiding voor ondernemende studenten die creativiteit, commerciële feeling en communicatievaardigheden aan elkaar weten te koppelen. Een profiel waar alle mediabedrijven, communicatiebureaus en grote merknamen reikhalzend naar uitkijken. De opleiding krijgt dan ook de steun van grote media- en communicatiebedrijven als vrt, Medialaan, Sanoma, Telenet, These Days, Woestijnvis en nog vele andere.

Kom naar een van onze infodagen op zaterdag 25 juni of woensdag 31 augustus. Je kan er rustig praten met docenten en studenten, én zo de oplelding ten volle ontdekken!

 

Wie deze opleiding start, moet enthousiast zijn, een passie hebben. Het is een zeer praktijkgerichte opleiding waarbij je de kans krijgt in het echte leven te stappen.

Tim Van Aelst, gevierd televisiemaker van Benidorm Bastards, Safety First en Wat als?

 

De openbare omroep staat achter de opleiding Media en Entertainment Business. We zullen in de toekomst immers meer en meer nood hebben aan digitale mediaprofielen.

An Dezeure, verantwoordelijke Werving & Selectie @VRT

 

Dankzij de opleiding Media en Entertainment Business kunnen we in de toekomst de juiste flexibele en creatieve profielen rekruteren voor ons mediabedrijf. 

Karen Hellemans, Business Director @Sanoma

 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Vragen over deze opleiding?
Aarzel niet en contacteer: instroommeb@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.