Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodMedia en Entertainment Business

Media en Entertainment Business

Contact

Vragen over deze opleiding?
Aarzel niet en contacteer: instroommeb@thomasmore.be

Media en Entertainment Business

Professionele Bachelor

Don't beat the media. Rule the media!

Vroeger was het simpel. Je had radio en televisie, kranten en tijdschriften. En daarna ook internet. Nu ook Facebook, apps en iPhones... De media- en entertainmentwereld is op korte tijd grondig door elkaar geschud. Je bent er het levende bewijs van: je kijkt naar films op je computer, luistert naar muziek via Deezer en Spotify, deelt nieuws en beelden op sociale media. Alles is met elkaar verbonden en iedereen maakt er deel van uit.

Achter deze boeiende en ontspannende wereld schuilt echter ook een keiharde business. Uitzendrechten verwerven, een zo groot mogelijk publiek bereiken, adverteerders overtuigen, contracten afsluiten ... In de opleiding Media en Entertainment Business leer je de media- en entertainmentsector vanuit commercieel standpunt begrijpen. Je leert met andere woorden hoe je met media maken en met entertainment geld kan verdienen. En de beste manier om dat te leren begrijpen, is het ook te doen: zelf een mediaproduct ontwikkelen en er een publiek voor zoeken.

Media en Entertainment is een opleiding voor ondernemende studenten die creativiteit, commerciële feeling en communicatievaardigheden aan elkaar weten te koppelen. Een profiel waar alle mediabedrijven, communicatiebureaus en grote merknamen reikhalzend naar uitkijken. De opleiding krijgt dan ook de steun van grote media- en communicatiebedrijven als vrt, Medialaan, Sanoma, Telenet, These Days, Woestijnvis en nog vele andere.

Kom naar een van onze infodagen op zaterdag 25 juni of woensdag 31 augustus. Je kan er rustig praten met docenten en studenten, én zo de oplelding ten volle ontdekken!

 

Wie deze opleiding start, moet enthousiast zijn, een passie hebben. Het is een zeer praktijkgerichte opleiding waarbij je de kans krijgt in het echte leven te stappen.

Tim Van Aelst, gevierd televisiemaker van Benidorm Bastards, Safety First en Wat als?

 

De openbare omroep staat achter de opleiding Media en Entertainment Business. We zullen in de toekomst immers meer en meer nood hebben aan digitale mediaprofielen.

An Dezeure, verantwoordelijke Werving & Selectie @VRT

 

Dankzij de opleiding Media en Entertainment Business kunnen we in de toekomst de juiste flexibele en creatieve profielen rekruteren voor ons mediabedrijf. 

Karen Hellemans, Business Director @Sanoma

 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Vragen over deze opleiding?
Aarzel niet en contacteer: instroommeb@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!