Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodLogopedie en Audiologie

Logopedie en Audiologie

Contact

Logopedie en Audiologie

Professionele Bachelor

Eigen troeven in handen

Je praat en luistert een hele dag, het gaat van zelf. Dit geldt niet voor iedereen. Lien is 12 maanden en doof vanaf haar geboorte. Vorige maand kreeg ze een cochleaire implant waardoor ze nu pas hoort. De logopedist stimuleert de ontwikkeling van haar taal en spraak in haar leefwereld. De audioloog zorgt voor de juiste instelling van het hoorapparaat zodat haar luistervaardigheden kunnen ontwikkelen.

Lijkt het jou een uitdaging om iemand te helpen met spraak, taal, rekenen, slikken of horen? Heb je coachende eigenschappen? Zoek jij een uitdaging en een waaier aan ontplooiingsmogelijkheden? Neem je eigen troeven in handen en kies voor de opleiding logopedie en audiologie.

2 in 4

De studenten logopedie en audiologie studeren samen tijdens de twee gemeenschappelijke basisjaren. Je verwerft theoretische inzichten en ontwikkelt praktische vaardigheden. Nadien kies je voor de afstudeerrichting logopedie of audiologie. De flexibele structuur biedt je het perspectief in 4 jaar beide diploma’s te behalen.

Je opleiding is de springplank naar een boeiende job als logopedist en audioloog samen met collega’s uit andere disciplines.

Voor elk wat wils...

Na twee gemeenschappelijke jaren kies je tussen twee afstudeerrichtingen.

LogopedieAudiologie

...en wanneer het je best past

Wil je je studies spreiden omwille van werk, gezin, gezondheid of andere redenen? Dan kies je voor een standaard traject van minimum 25 studiepunten.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.