Contact

Logopedie en Audiologie

Professionele Bachelor

Eigen troeven in handen

Je praat en luistert een hele dag, het gaat van zelf. Dit geldt niet voor iedereen. Lien is 12 maanden en doof vanaf haar geboorte. Vorige maand kreeg ze een cochleaire implant waardoor ze nu pas hoort. De logopedist stimuleert de ontwikkeling van haar taal en spraak in haar leefwereld. De audioloog zorgt voor de juiste instelling van het hoorapparaat zodat haar luistervaardigheden kunnen ontwikkelen.

Lijkt het jou een uitdaging om iemand te helpen met spraak, taal, rekenen, slikken of horen? Heb je coachende eigenschappen? Zoek jij een uitdaging en een waaier aan ontplooiingsmogelijkheden? Neem je eigen troeven in handen en kies voor de opleiding logopedie en audiologie.

2 in 4

De studenten logopedie en audiologie studeren samen tijdens de twee gemeenschappelijke basisjaren. Je verwerft theoretische inzichten en ontwikkelt praktische vaardigheden. Nadien kies je voor de afstudeerrichting logopedie of audiologie. De flexibele structuur biedt je het perspectief in 4 jaar beide diploma’s te behalen.

Je opleiding is de springplank naar een boeiende job als logopedist en audioloog samen met collega’s uit andere disciplines.

Voor elk wat wils...

Na twee gemeenschappelijke jaren kies je tussen twee afstudeerrichtingen.

LogopedieAudiologie

...en wanneer het je best past

Wil je je studies spreiden omwille van werk, gezin, gezondheid of andere redenen? Dan kies je voor een standaard traject van minimum 25 studiepunten.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact