Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodLogopedie en Audiologie

Logopedie en Audiologie

Contact

Logopedie en Audiologie

Professionele Bachelor

Eigen troeven in handen

Je praat en luistert een hele dag, het gaat van zelf. Dit geldt niet voor iedereen. Lien is 12 maanden en doof vanaf haar geboorte. Vorige maand kreeg ze een cochleaire implant waardoor ze nu pas hoort. De logopedist stimuleert de ontwikkeling van haar taal en spraak in haar leefwereld. De audioloog zorgt voor de juiste instelling van het hoorapparaat zodat haar luistervaardigheden kunnen ontwikkelen.

Lijkt het jou een uitdaging om iemand te helpen met spraak, taal, rekenen, slikken of horen? Heb je coachende eigenschappen? Zoek jij een uitdaging en een waaier aan ontplooiingsmogelijkheden? Neem je eigen troeven in handen en kies voor de opleiding logopedie en audiologie.

2 in 4

De studenten logopedie en audiologie studeren samen tijdens de twee gemeenschappelijke basisjaren. Je verwerft theoretische inzichten en ontwikkelt praktische vaardigheden. Nadien kies je voor de afstudeerrichting logopedie of audiologie. De flexibele structuur biedt je het perspectief in 4 jaar beide diploma’s te behalen.

Je opleiding is de springplank naar een boeiende job als logopedist en audioloog samen met collega’s uit andere disciplines.

Voor elk wat wils...

Na twee gemeenschappelijke jaren kies je tussen twee afstudeerrichtingen.

LogopedieAudiologie

...en wanneer het je best past

Wil je je studies spreiden omwille van werk, gezin, gezondheid of andere redenen? Dan kies je voor een standaard traject van minimum 25 studiepunten.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!