Contact

 

Leraar Secundair Onderwijs

Professionele Bachelor

Als je kiest om leerkracht secundair onderwijs te worden,  kan je wellicht een leraar voor de geest halen die je bijzonder is bijgebleven. En zo wil jij ook worden: iemand die jongeren van 12 tot 18 jaar weet te boeien met zijn vak en als persoon. Als leraar secundair onderwijs zal je met je leerlingen een eind op weg gaan; je zal ze stap voor stap inleiden in de wondere wereld van twee onderwijsvakken waarvoor jij een grote passie hebt.  Een vak 'beheersen en onderwijzen' plus jongeren die opgroeien tot jongvolwassenen begeleiden in hun zoektocht naar een plaats in de maatschappij, dat is je ding!

Vakleerkrachten met kennis van de wereld

In de lerarenopleiding kies je twee vakken die je boeien. Op de campus Mechelen, Turnhout en Vorselaar kan je tal van algemene onderwijsvakken van aardrijkskunde tot wiskunde in verschillende combinaties opnemen.

Campus De Vest in Mechelen biedt ook nog combinaties met technische vakken (mechanica en elektriciteit) en handel-burotica aan. Vanaf 2015-2016 kan je er bovendien kiezen voor het onderwijsvak Islam.

In campus Vorselaar kan je kiezen voor combinaties met project algemene vakken en vanaf september ook combinaties met lichamelijke opvoeding en plastische opvoeding. Nieuw in het aanbod biedt campus Turnhout/Vorselaar de combinatie van lichamelijke opvoeding met 7 onderwijsvakken = biologie/natuurwetenschappen, informatica, techniek, wiskunde, Nederlands, Frans en godsdienst. Ze vormen met lichamelijke opvoeding een perfecte match voor een job in het secundair onderwijs.

Op campus Turnhout kan je nog steeds de combinatie lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie volgen. Je wordt er niet enkel opgeleid tot leerkracht secundair onderwijs LO, maar ook tot leraar bewegingsopvoeding in het kleuter- en het lager onderwijs. Deze combinatie opent ook de weg naar andere jobs in de sportwereld en de recreatieve sector. 

Onze professionele bachelor tot leraar secundair onderwijs stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een opleidingsprogramma en een vooruitstrevende infrastructuur op al onze campussen. Hierdoor worden vakinhoudelijke kennis en praktische vaardigheden, met stages vanaf het begin van je opleiding, evenwichtig opgebouwd. 

Wie afstudeert als bachelor secundair onderwijs, mag zich met recht een deskundige leerkracht noemen, die dicht bij de jongeren staat en hen dagdagelijks helpt om volwassen te worden. 

Start je volgend jaar een opleiding tot leerkracht en wil je al wat voorsprong nemen? Dat kan! Tijdens het tweede semester (feb 2016 - juni 2016) kan je al een vak volgen en zo een vrijstelling behalen voor volgend jaar. Meer info in deze flyer.


Kies wat jou best past

Als je kiest voor Leraar Secundair Onderwijs, heb je op onze 3 campussen heel wat verschillende mogelijkheden:

Combinatiemogelijkheden onderwijsvakken Leraar Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie

...en wanneer het je best past

Je kunt de opleiding Leraar Secundair onderwijs ook volgen in een verkort traject.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen