Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodLeraar Secundair Onderwijs

Leraar Secundair Onderwijs

Contact

Campus Vorselaar
Katelijne Van der Pas
Opleidingsmanager
katelijne.vanderpas@thomasmore.be

Campus Turnhout
Stefan Haesen
Opleidingsmanager
stefan.haesen@thomasmore.be

Leraar Secundair Onderwijs

Professionele Bachelor

Als je kiest om leerkracht secundair onderwijs te worden,  kan je wellicht een leraar voor de geest halen die je bijzonder is bijgebleven. En zo wil jij ook worden: iemand die jongeren van 12 tot 18 jaar weet te boeien met zijn vak en als persoon. Als leraar secundair onderwijs zal je met je leerlingen een eind op weg gaan, je zal ze stap voor stap inleiden in de wondere wereld van twee onderwijsvakken waarvoor jij een grote passie hebt.  Een vak 'beheersen en onderwijzen' plus jongeren die opgroeien tot jongvolwassenen begeleiden in hun zoektocht naar een plaats in de maatschappij, dat is je ding!

Vakleerkrachten met kennis van de wereld

In de lerarenopleiding kies je twee vakken die je boeien. Op de campussen Mechelen, Turnhout en Vorselaar kan je tal van algemene onderwijsvakken van aardrijkskunde tot wiskunde in verschillende combinaties opnemen.

Campus Kruidtuin in Mechelen biedt combinaties aan met de technische vakken mechanica, elektriciteit en techniek. Sinds 2015-2016 kan je er bovendien kiezen voor het onderwijsvak Islam. Business economics en informatica bereiden je voor op een job binnen èn buiten onderwijs.

In campus Vorselaar heb je nu de mogelijkheid om onderwijsbevoegdheid te behalen voor drie vakken op 3,5 jaar. In het tweede en derde jaar van je opleiding volg je een keuzevak: Informatica, Project Algemene Vakken of Techniek. Door een half jaar extra les en stage te volgen, kan je voor dit keuzevak dan een bijkomende onderwijsbevoegdheid behalen zodat je sterker staat op de arbeidsmarkt. Wil je een volwaardige STEM leerkracht worden? Dat kan door 4 onderwijsvakken te volgen op 4 jaar tijd. Acht verschillende combinaties uit de vakken Aardrijkskunde, Biologie, Fysica, Informatica, Techniek en Wiskunde bereiden je voor op het wetenschapsonderwijs van de toekomst.

Op campus Turnhout kan je de combinatie lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie volgen. Je wordt er niet enkel opgeleid tot leerkracht secundair onderwijs LO, maar ook tot leraar bewegingsopvoeding in het kleuter- en het lager onderwijs. Deze combinatie opent ook de weg naar andere jobs in de sportwereld en de recreatieve sector. 

Onze professionele bachelor tot leraar secundair onderwijs stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een opleidingsprogramma en een vooruitstrevende infrastructuur op al onze campussen. Hierdoor worden vakinhoudelijke kennis en praktische vaardigheden, met stages vanaf het begin van je opleiding, evenwichtig opgebouwd. 

Wie afstudeert als bachelor secundair onderwijs, mag zich met recht een deskundige leerkracht noemen, die dicht bij de jongeren staat en hen dagdagelijks helpt om volwassen te worden. 

Start je volgend jaar een opleiding tot leerkracht en wil je al wat voorsprong nemen? Dat kan! Tijdens het tweede semester (feb 2017 - juni 2017) kan je al een vak volgen en zo een vrijstelling behalen voor volgend jaar. Meer info vind je hier.


Kies wat jou best past

Als je kiest voor Leraar Secundair Onderwijs, heb je op onze 3 campussen heel wat verschillende mogelijkheden:

Combinatiemogelijkheden onderwijsvakken Leraar Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie

...en wanneer het je best past

Je kunt de opleiding Leraar Secundair onderwijs ook volgen in een verkort traject.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Vorselaar
Katelijne Van der Pas
Opleidingsmanager
katelijne.vanderpas@thomasmore.be

Campus Turnhout
Stefan Haesen
Opleidingsmanager
stefan.haesen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!