Programmagids

In onze programmagids vind je een uitgebreide beschrijving van elk opleidingsonderdeel. 

Het volledige programma van de Engelstalige variant vind je hier.
Het volledige programma van de verkorte Engelstalige variant vind je hier.

Eerste jaar

In het eerste jaar leg je de fundamenten en verwerf je de basisvaardigheden die elke journalist moet beheersen. We bieden je een haalbaar programma aan, met een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Je proeft van alle media (print, radio en tv). Je leert nieuws maken en online publiceren en je ontwikkelt een scherpe pen.

Tweede jaar

Je kiest voor twee media: radio en televisie, print en televisie of print en radio. Binnen je keuze maak je nog een onderscheid tussen je eerste keuze (major) en je tweede keuze (minor). De redactievaardigheden en mediavaardigheden staan volledig in het teken van de media waarvoor je kiest. In het tweede semester maak je in teams van drie studenten twee mediaproducten: een magazine en/of radioreportage en/of televisiereportage, die je ook online publiceert.

Derde jaar

In het laatste jaar specialiseer je in het medium van je keuze en ga je een heel jaar lang publiceren. Dat is een grote stap, want nu moet je rekening houden met alle factoren die in de reële beroepswereld van kracht zijn. Heb je rechten op de foto’s of de muziek? Is alle informatie correct? Wat is het meest geschikte medium voor je verhaal? Zijn de geciteerde personen op de hoogte en kregen ze wederwoord? Worden je verhalen gelezen, beluisterd of bekeken? Spreken ze de juiste doelgroep aan? Wat doe je met een klacht? Vragen waarmee je elke dag zal worden geconfronteerd.