Praktijk

Wat?

De hele opleiding is een echt praktijkbad. Meer zelfs: je werkt aan reële publicaties en je gaat al tijdens je studies aan de slag als journalist. Je loopt ook vier weken stage bij ons eigen medium 21bis.be en minimaal acht weken stage in een journalistiek bedrijf, in binnen- of buitenland. Je bachelorproef is een reëel journalistiek product.

Getuigenissen

Werklust en goesting voor radio ontwikkelen. Het stuur in handen krijgen van enthousiaste professionals die op tijd op de gas- of rempedaal gaan staan. Prachtige stagekansen. Tijdens mijn drie - onvergetelijke - jaren in de journalistiekopleiding heb ik een uitstekende ‘fond’ kunnen leggen voor mijn prille radiocarrière.

Bart Segers | Reporter Radio 2


De opleiding journalistiek heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en gebracht waar ik nu sta. Ik heb op professioneel vlak een goede fundering kunnen leggen, zowel inhoudelijk als technisch. Daardoor heb ik de kracht om in het toch wel gekke mediawereldje recht te blijven en vooral mijn eigen ding te doen. Omdat ik die veelzijdigheid kan inzetten, heb ik nog niet zonder werk gezeten. De boeiende reizen die ik heb mogen meemaken tijdens de opleiding - Moskou, Zuid-Afrika - zullen mij altijd bijblijven en hebben mij een andere kijk gegeven op het leven.

Eline De Becker | Freelance tv-maker