Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodJournalistiek

Journalistiek

Contact

Journalistiek

Professionele Bachelor

NIEUW! Engelstalig programma - Nieuwsgierig? Klik hier

Als je kiest voor journalistiek, kies je volgens je toekomstige collega-journalisten voor het mooiste beroep ter wereld. Je gaat er voor, bent enthousiast en gedreven, elke dag opnieuw. Op avontuur gaan, de wereld ontdekken, het nieuws van op de eerste rij beleven. Bij Thomas More hebben we een omgeving gecreëerd waarbij studenten continu gebruik kunnen maken van redactieruimtes, professionele opname- en montageapparatuur en goed uitgeruste televisie- en radiostudio’s. Bovendien werken we samen met professionele mediabedrijven. 

Uniek in Vlaanderen

Onze opleiding kreeg bij een doorlichting door een commissie van externe experts het beste rapport van alle opleidingen Journalistiek in het Nederlandse taalgebied. Een sterke troef is het crossmediaproject www.21bis.be. Daarmee hebben we een practice enterprise-model uitgebouwd dat een inspiratiebron is voor verschillende opleidingen in binnen- en buitenland. De intensieve begeleiding door lectoren en de constant beschikbare professionele infrastructuur maken dat onze studenten heel wat praktijkervaring opdoen.

Blik op de wereld

Onze opleiding biedt je ook volop kansen om in het buitenland ervaring op te doen. Dat kan in verschillende formules: enkele dagen, twee weken of een paar maanden. En dit in een buurland, binnen Europa of op een ander continent. Zo zijn we als enige hogeschool in Europa partner in Beyond Your World, een door de Europese Unie ondersteund project dat journalisten in spe uitstuurt naar landen in ontwikkeling om er aan verslaggeving te doen. 

Voor elk wat wils!

Doorheen de opleiding specialiseer je je in het medium van jouw keuze. Je kan kiezen uit drie keuzetrajecten.

AudioTekst en BeeldVideo

Verkort traject

Afhankelijk van je diploma kun je in één jaar tijd een bachelor in de journalistiek halen, specialisatie audio, tekst & beeld of video.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je binnenkort op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Belevingsdagen

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.