Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodJournalistiek

Journalistiek

Contact

Journalistiek

Professionele Bachelor

NIEUW! Engelstalig programma - Nieuwsgierig? Klik hier

Als je kiest voor journalistiek, kies je volgens je toekomstige collega-journalisten voor het mooiste beroep ter wereld. Je gaat er voor, bent enthousiast en gedreven, elke dag opnieuw. Op avontuur gaan, de wereld ontdekken, het nieuws van op de eerste rij beleven. Bij Thomas More hebben we een omgeving gecreëerd waarbij studenten continu gebruik kunnen maken van redactieruimtes, professionele opname- en montageapparatuur en goed uitgeruste televisie- en radiostudio’s. Bovendien werken we samen met professionele mediabedrijven. 

Uniek in Vlaanderen

Onze opleiding kreeg bij een doorlichting door een commissie van externe experts het beste rapport van alle opleidingen Journalistiek in het Nederlandse taalgebied. Een sterke troef is het crossmediaproject www.21bis.be. Daarmee hebben we een practice enterprise-model uitgebouwd dat een inspiratiebron is voor verschillende opleidingen in binnen- en buitenland. De intensieve begeleiding door lectoren en de constant beschikbare professionele infrastructuur maken dat onze studenten heel wat praktijkervaring opdoen.

Blik op de wereld

Onze opleiding biedt je ook volop kansen om in het buitenland ervaring op te doen. Dat kan in verschillende formules: enkele dagen, twee weken of een paar maanden. En dit in een buurland, binnen Europa of op een ander continent. Zo zijn we als enige hogeschool in Europa partner in Beyond Your World, een door de Europese Unie ondersteund project dat journalisten in spe uitstuurt naar landen in ontwikkeling om er aan verslaggeving te doen. 

Voor elk wat wils!

Doorheen de opleiding specialiseer je je in het medium van jouw keuze. Je kan kiezen uit drie keuzetrajecten.

AudioTekst en BeeldVideo

Verkort traject

Afhankelijk van je diploma kun je in één jaar tijd een bachelor in de journalistiek halen, specialisatie audio, tekst & beeld of video.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!